Thaibox v Košiciach opäť ožíva, Košičania na Eurolige Muay Thai

Košičania sa zúčastnili Euroligy Muay Thai.
Košičania sa zúčastnili Euroligy Muay Thai. (Autor: ji)
Sportnet|15. dec 2011 o 00:00

Po niekoľkých rokoch sa v Košiciach opäť začal rozvíjať thaibox. Posledným Košičanom, ktorý sa hrdí titulom majstra SR v amatérskej lige thaiboxu z roku 2008, je Lukáš Horák. Po niekoľkoročnej odmlke thaibox v Košiciach opäť ožil v East Muay Thai Clube.



N. MESTO N/V. V sobotu 10. 12. 2011 sa v Novom Meste nad Váhom uskutočnilo 3. kolo Euroligy Muay Thai, ktorého sa zúčastnili aj Košičania. Prebehlo 40 zápasov, z toho bol jeden ženský. Súťažili aj borci z európskych krajín, ako sú Poľsko, Česko a Srbsko.

Prvým zápasiacim Košičanom bol Róbert Müller. Na svoj prvý zápas nastúpil vo hmotnostnej kategórii do 60 kg. V zápase sa mu darilo, ale kvôli nedostatku využívania thajskej techniky boja prehral s Danielom Svitekom z Ares gym ZA na body, 2:0. Víťaznú medailu z tretieho kola priniesol do Košíc Slavomír Krajňák. V kategórii do 81 kg s prehľadom porazil súpera z klubu Spartans gym BA na body 3:0. Prevahu v zápase ukázal presnými low kickmi a dobrou taktikou. Súper bol naňho “prikrátky”. Ďalším súťažiacim z košického klubu bol Miloš Timko, ktorý z minulého kola Euroligy priniesol víťaznú medailu. Bol teda jedným z horúcich favoritov, ale súpera neporazil. Obaja protivníci bojovali skoro rovnakým štýlom. V ich taktike bolo vidieť aj prvky kickboxu, o čom svedčila i pekná trojkombinácia kopov košického borca, avšak ani jeden z nich dostatočne silne nezasiahol súpera. Negatívnym kľúčovým momentom pre Košičana bola aj nepríjemná rana pod pás, kvôli ktorej bol zápas na chvíľu prerušený. Potom už Timko nedokázal zvrátiť výsledok vo svoj prospech. V hmotnostnej kategórii do 71 kg ho teda zdolal bojovník Kristian Czuczor z Nových Zámkov na body 0:3.

Napriek tomu, že ide o amatérsku ligu, ukázali niektorí súťažiaci výbornú techniku a bojové srdce. Zápasy boli akčné, rýchle a padlo aj zopár knokautov. Bojovníci z East Clubu chcú zopakovať v budúcnosti v tejto lige úspechy Košičanov z minulosti a dokázať, že aj na východe má tento šport svojich zástancov a perspektívnu budúcnosť pred sebou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Thaibox v Košiciach opäť ožíva, Košičania na Eurolige Muay Thai