Terry zložil poklonu spoluhráčovi Drogbovi

SITA|20. apr 2009 o 15:22

Kapitán anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea John Terry označil svojho spoluhráča kanoniera Didiera Drogbu za najlepšieho útočníka na svete.

LONDÝN.

Po zmene trénera "The Blues", keď Luiza Felipeho Scolariho vo februári nahradil holandský svetobežník Guus Hiddink sa Drogbovi opäť začalo strelecky dariť. Kanonier z Pobrežia Slonoviny zo základnej zostavy vytlačil francúzskeho reprezentanta Nicolasa Anelku.

Tridsaťjedenročný Drogba strelil víťazný gól aj v sobotňajšom dueli semifinále FA Cup-u proti mestskému rivalovi Arsenalu Londýn a zabezpečil svojmu mužstvu finálovú účasť 30. mája na štadióne Wembley. Druhým finalistom boja o najstaršiu futbalovú trofej je FC Everton, ktorý po strelách zo značky pokutového kopu vyradil Manchester United.

"Didier má fantastickú formu. Dúfam, že mu vydrží čo najdlhšie. Aj najlepší obrancovia v Anglicku či dokonca na svete majú problém s jeho bránením," vyhlásil Terry v rozhovore pre britskú televíznu stanicu Sky Sports. "Je skvelé, že sa strelecky darí aj ostatným: na začiatku sezóny zažiaril Anelka, Frank Lampard je výnimočný, v sobotu skóroval aj Florent Malouda. V závere ročníku opäť exceluje Didier - je to fantastické," povedal na margo svojich spoluhráčov 28-ročný stopér Chelsea.

"Pri súčasnej forme je podľa môjho názoru Drogba najlepší na svete. Počas mojej kariéry som hral proti mnohým skvelým útočníkom a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že ubrániť ho, je nesmierne náročné," pochválil svojho spoluhráča Terry a dodal, že šance na zisk ligového primátu v tejto sezóne nie sú pre mužstvo zo Stamford Bridge ešte úplne stratené.

"Do konca súťaže zostáva šesť kôl a stať sa môže čokoľvek. Máme pomerne dobrú šancu, musíme však pokračovať v doterajších výkonoch," uzavrel jeden z najlepších obrancov na Britských ostrovoch.

FC Chelsea je momentálne v Premier League 2008/09 na 3. mieste so 4-bodovým mankom na lídra Manchester United, ten má však na svojom konte o jeden zápas menej.

Nachádzate sa tu:
Domov