Tereza bude raz v top 10, tvrdí o Mihalíkovej jej tréner

Víťazka juniorskej dvojhry na Australian Open Tereza Mihalíková priviezla svoju najvzácnejšiu trofej na Slovensko.
Víťazka juniorskej dvojhry na Australian Open Tereza Mihalíková priviezla svoju najvzácnejšiu trofej na Slovensko. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|2. feb 2015 o 20:22

Slovenský ženský tenis sa môže optimisticky pozerať do budúcnosti, k Dominike Cibulkovej a spol. sa o dva-­tri roky môžu pridať talentované juniorky na cele s čerstvou víťazkou Australian Open Terezou Mihalíkovou.

BRATISLAVA. Je mladá, sympatická, dobre vyzerá a výborne hrá tenis. Šestnásťročná víťazka juniorky na Australian Open Tereza Mihalíková sa v pondelok aj po únavnej ceste z Melbournu na Slovensko neustále usmievala a trpezlivo odpovedala na otázky novinárov.

Jej tréner Ján Studenič priznal, že ho príjemne prekvapila, ako zvládla ťažký turnaj.

„Je radosť mať takú pracovitú hráčku,“ povedal.

„Teraz ju čaká náročný prechod do ženskej kategórie. Verím, že ho zvládne a raz sa dostane do top 10. Chcel by som ju tam priviesť.“

Tréner chce mať z nej útočnú hráčku

Tréner z Nitry vedie talentovanú tenistku z Topoľčian od jej deviatich rokov.

Mihalíková postúpila v najnovšom juniorskom rebríčku ITF na 14. miesto, ale do ženského renkingu WTA ju zatiaľ nezaradili.

Aby sa tak stalo, musí sa aspoň na troch turnajoch dostať cez prvé kolo.

Vlani hrala na štyroch turnajoch a len na dvoch sa jej to podarilo. O zápis do rebríčka WTA sa pokúsi už na budúci týždeň na 10-tisícovom turnaji v Egypte.

„Tento rok nás čaká kombinácia ženských a juniorských turnajov, ale na grandslamoch Roland Garros, Wimbledon, US Open nastúpi ešte v juniorke - na kvalifikáciu medzi ženami by musela mať renking,“ poznamenal Studenič.

„Na Australian Open 2016 bude mať ako víťazka tohtoročnej juniorky právo hrať kvalifikáciu v ženskom turnaji.“

Zo silných stránok v hre Mihalíkovej tréner najviac vyzdvihol jej servis, ktorý patrí medzi najlepšie v dievčenskom juniorskom tenise. Stále pracuje na zlepšení úderov.

„Má cit, kedy treba nabiehať na sieť,“ vravel Studenič.

„Nechcem mať z nej tenistku, čo

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tereza bude raz v top 10, tvrdí o Mihalíkovej jej tréner