Tenistky dostanú pokutu za účasť na Hopman Cupe

SITA|12. dec 2011 o 11:03

Reputácia Hopmanovho pohára miešaných tenisových reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe dostala ďalšiu veľkú ranu.

PERTH. Reputácia Hopmanovho pohára miešaných tenisových reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe dostala ďalšiu veľkú ranu po tom, ako v sezóne 2011 Asociácia tenisových profesionálov (ATP) nezarátala Srbovi Novakovi Djokovičovi víťazstvá do oficiálneho prehľadu a Medzinárodná tenisová federácia (ITF) sa stotožnila s takýmto prístupom.

Teraz Tenisová asociácia žien (WTA) dá pokutu aktérkam Hopman Cupu 2012 za ich účasť, pretože v rovnakom týždni sa koná turnaj so štatútom Premier v austrálskom Brisbane a podľa pravidiel WTA hráčky v takom čase nesmú štartovať na exhibičných podujatiach.

Portál Daily Tennis News referuje, že pokuty zaplatia organizátori Hopmanovho pohára.

Hovorca WTA Andrew Walker zároveň predznamenal, že Dánka Caroline Wozniacka a Bieloruska Viktoria Azarenková dostali výnimku na exhibičné podujatie The World Tennis Charity Invitation, ktoré sa uskutoční 1. januára v Centennial Parku v thajskom Hua Hin, pretože pôjde o benefičné podujatie, ktorého celý výťažok poputuje v prospech obetí nedávnych záplav v tejto krajine.

Na Hopman Cupe (31. decembra - 7. januára) budú zo žien hrať spomenutá Wozniacka, Češka Petra Kvitová, Číňanka Na Li, Francúzka Marion Bartoliová, Španielka Anabel Medinová-Garriguesová, domáca reprezentantka so slovenským pôvodom Jarmila Gajdošová, Bulharka Cvetana Pironkovová a Američanka Bethanie Matteková-Sandsová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenistky dostanú pokutu za účasť na Hopman Cupe