Padli v supertajbrejku. Polášek s Kleinom prehrali s Američanmi

Filip Polášek a Lukáš Klein po triumfe nad ruskou dvojicou Karacev, Medvedev.
Filip Polášek a Lukáš Klein po triumfe nad ruskou dvojicou Karacev, Medvedev. (Autor: TASR)
Sportnet|27. júl 2021 o 08:39 (aktualizované 27. júl 2021 o 11:11)

Slováci skončili v Tokiu v druhom kole.

OH Tokio 2020 / 2021 - tenis

štvorhra - muži - 2. kolo:

Austin Krajicek, Tennys Sandgren (USA) - Lukáš Klein, Filip Polášek (SR) 6:7 (2), 6:2, 10:5

TOKIO. Tenisový pár Lukáš Klein a Filip Polášek končí v olympijskom turnaji po prehre s Američanmi Krajicekom a Sandgrenom 7:6 (2), 2:6 a 5:10.  

Zápas poznačil dážď, pre ktorý sa začal s oneskorením a po treťom geme ho museli prerušiť. Slováci sa mohli ujať vedenia už v prvej hre pri podaní súperov, no brejkbal nepremenili, rovnako ako následne Američania.

Prvé dejstvo dospelo do tajbrejku, v ktorom si Polášek s Kleinom vypracovali rozhodujúci náskok 6:1 a na dvakrát ho pretavili do prvého bodu.

Druhý set im však vôbec nevyšiel. Prišli o svoje druhé podanie a za stavu 2:4 Američania opäť získali brejkbal, ktorý potvrdili čistou hrou.

V zápasovom tajbrejku mohli Slováci odskočiť dvoma minibrejkami už na 4:1, ale Sandgren zahral pri odvracaní druhého rámom rakety úder, ktorý vyzeral, že poletí von, ale skončil tesne v kurte. Polášek, ktorý loptu smerujúcu pozdĺž čiary po svojej ľavej ruke sledoval, si pustenú loptičku vyčítal.

Neskôr sa ukázal tento moment ako zlomový, keďže po ňom Američania postupne odskočili na 8:4 a dotiahli zápas do úspešného konca. 

"Som na okruhu už dosť dlho, aby som s niečím podobným nepočítal. Sú zápasy, v ktorých je to aj o šťastnom údere. Na konci dňa sa však počíta posledná loptička a tú vyhrali súperi. Musíme im zablahoželať. Predviedli sme solídny výkon, nemáme sa za čo hanbiť," povedal Polášek pre portál olympic.sk.

"Mohol som nám pomôcť viac. Nešlo mi to predovšetkým na returne. Mali sme na ňom minimum šancí. Ktovie, ako by to vyzeralo, ak by sme sa dostali do vedenia 4:1 a išli by sme na servis. Veľmi nás mrzí, že sme dnes neuspeli," dodal Klein.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Tenis»Padli v supertajbrejku. Polášek s Kleinom prehrali s Američanmi