Kričal na rozhodcu. Rubľov stratil v zápase nervy a bol diskvalifikovaný

Andrej Rubľov kričí na čiarového rozhodcu na turnaji v Dubaji.
Andrej Rubľov kričí na čiarového rozhodcu na turnaji v Dubaji. (Autor: REUTERS)
REUTERS|1. mar 2024 o 18:43

Ruzzúrený bol aj jeho súper Bublik z Kazachstanu.

DUBAJ. Andrej Rubľov bol v piatok vylúčený zo semifinále tenisového turnaja v Dubaji za nešportové správanie po tom, ako v poslednom sete napínavého stretnutia s Alexandrom Bublikom kričal na čiarového rozhodcu.

V chaotickom zápase, v ktorom sa obaja súperi v rôznych momentoch rozčuľovali nad rozhodcami, rozhodca Rubľošva vylúčil po tom, ako ho rusky hovoriaci funkcionár obvinil z použitia obscénneho výrazu, pričom kričal na čiarového rozhodcu.

Rubľov toto obvinenie poprel a povedal, že počas konfrontácie hovoril po anglicky.

Zmätenému Bublikovi, ktorý sa po prehratom sete dostal späť do vedenia 6:7(4) 7:6(5) 6:5, bolo priznané víťazstvo napriek tomu, že povedal, že by rád pokračoval v zápase.

V Rusku narodený Kazach sa v rozhodujúcom dejstve prebojoval zo stavu 4:2. K frustrácii jeho priateľa z detstva prispel aj fakt, že po nesúhlase s výrokom na čiarového rozhodcu sa pri zmene strán vrhol na neho.

VIDEO: Zostrih semifinále turnaja v Dubaji

Ďalší úradník, ktorý hovoril po rusky, potom konfrontoval Rubleva a vyzeralo to, že ho obvinil, že nadával čiarovému rozhodcovi v ruštine, čo svetová päťka rázne poprela.

Po dlhom dohadovaní bol 26-ročný hráč diskvalifikovaný.

"Veľmi pochybujem, že Andrej povedal niečo šialené. On nie je takýto typ človeka. Ale asi také sú pravidlá. Takto to urobili, jednoducho postupujú podľa procedúry.

Nie je toho veľa, čo by sa dalo povedať. Pri všetkej úcte, bol to skvelý zápas a obaja sme si zaslúžili vyhrať.

Bolo tam veľa divákov a mohli sme proti sebe odohrať jeden z najväčších zápasov. Škoda, že sa to skončilo takto. Želám Andrejovi, aby sa čo najskôr vrátil na správnu cestu," povedal Bublik po zápase.

Konfrontácia Andreja Rubľova s hlavným rozhodcom.
Konfrontácia Andreja Rubľova s hlavným rozhodcom. (Autor: REUTERS)

Výsledok znamenal, že Rubľov príde o prize money a rebríčkové body získané na turnaji a že sa nezopakuje minuloročný súboj o titul, v ktorom ho porazil Daniil Medvedev.

Najvyššie nasadený Medvedev hral v druhom súboji poslednej štvorky s piatym nasadeným Francúzom Ugom Humbertom.

Predtým bol Rubľov v prvom sete bod od skorého brejku, ale rozzúril sa na rozhodcovské rozhodnutie a dovolil Bublikovi vrátiť úder a vybudovať si náskok 3:0. Potom sa upokojil a v tajbrejku sa prepracoval k víťazstvu v sete.

Po vyrovnaní po napínavom druhom sete Bublik rozbil svoju raketu a dostal porušenie kódexu za nadávky po tom, čo bol na začiatku ďalšieho setu prerušený a kričal na rozhodcu.

To všetko však bledlo v porovnaní so scénami na konci zápasu, keď Rubľov musel ľutovať premárnenú šancu dostať sa v Dubaji do finále tretí rok po sebe.

ATP Dubaj

Dvojhra - semifinále

Alexander Bublik (Kaz.-7) - Andrej Rubľov (Rus.-2) 6:7 (4), 7:6 (5), 6:5 - Rubľova diskvalifikovali

Ugo Humbert (Fr.-5) - Daniil Medvedev (Rus.-1) 7:5, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kričal na rozhodcu. Rubľov stratil v zápase nervy a bol diskvalifikovaný