Tenis: Vo Filderstadte Hantuchovej stop v semifinále

SITA|8. okt 2005 o 14:36

FILDERSTADT 8. októbra (SITA) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nevyužila šancu postúpiť do finále na turnaji WTA Tour Porsche Tennis Grand Prix v nemeckom Filderstadte (dotácia 650 000 USD). V ...

FILDERSTADT 8. októbra (SITA) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nevyužila šancu postúpiť do finále na turnaji WTA Tour Porsche Tennis Grand Prix v nemeckom Filderstadte (dotácia 650 000 USD). V sobotňajšom úvodnom semifinále podľahla najvyššie nasadenej Američanke Lindsay Davenportovej 4:6, 3:6. Hantuchová prehrala s Davenportovou po piaty raz v kariére (bilancia 0:5), keď sa jej nepodarilo nájsť účinnú protizbraň na jej výborný servis a v stretnutí ju ani raz nedokázala brejknúť. Slovenka napriek prehre zanechala na najstaršom ženskom halovom turnaji v Európe dobrý dojem a po finálovej účasti v roku 2002 si tentoraz vybojovala semifinále a s ním aj prémiu 28 300 USD. Pre rodáčku z Popradu to bola štvrtá semifinálová účasť na turnaji hlavného ženského okruhu v tomto roku.

Trojnásobná grandslamová šampiónka a aktuálna druhá hráčka sveta Davenportová sa vo finále stretne s víťazkou druhého semifinále Jelena Dementievová (5-Rus.) - Amélie Mauresmová (3-Fr.).


Výsledok:


Dvojhra - semifinále:


Lindsay Davenportová (1-USA) - Daniela Hantuchová (SR) 6:4, 6:3

Slovenská tenistka hneď v úvode stratila svoje podanie a to bol napokon jediný brejk v úvodnom sete. Davenportová tradične naplno využívala svoje fyzické parametre, čo sa prejavovalo najmä na jej tvrdom a presnom servise. Napriek tomu sa slovenská hráčka za stavu 4:5 dostala k dvom brejkbalovým možnostiam vyrovnať na 5:5. Obe však skúsená Američanka odvrátila bodmi priamo z podania. Setbal potom premenila deviatym esom (celkovo 14) a vyhrala prvé dejstvo

V druhom sete stratila 22-ročná Slovenka svoje podanie v piatom geme a o sedem rokov staršia súperka vzápätí zvýšila na 4:2. Potom Hantuchová odvrátila dva brejkbaly a znížila na 3:4. Vysoká Američanka (189 cm) bola však naďalej neomylná na svojom servise. Za stavu 3:5 už psychicky labilnejšia slovenská tenistka neudržala svoje podanie a pri mečbale súperky vyhodila bekhend za základnú čiaru. "Nebolo to jednoduché, Daniela sa prezentovala solídnym výkonom. Tesný zápas som vyhrala preto, že som ani raz nestratila svoj servis,“ uviedla spokojná víťazka.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Vo Filderstadte Hantuchovej stop v semifinále