Tenis: Tréneri Malik a Mečíř majú dôveru STZ

SITA|16. okt 2003 o 14:40

BRATISLAVA 16. októbra (SITA) - Prioritou číslo jeden na rok 2004 bude pre Slovenský tenisový zväz (STZ) zabezpečenie čo najkvalitnejšej slovenskej účasti na olympijských hrách v Aténach. Podľa generálneho sekretára STZ Igora Mošku má zväz záujem, aby na

olympijskom tenisovom turnaji (15.-22. 8. 2003) štartovali vo dvojhre traja najlepší slovenskí muži a tri najlepšie ženy. Hlavným kritériom pre priamu účasť na OH 2004 je redukované rebríčkové postavenie dva mesiace pred štartom olympijského turnaja (14. 6. 2004) ako aj aspoň jedna účasť v stretnutí Davis Cupu (muži) resp. Fed Cupu (ženy) v posledných dvoch rokoch. Každá krajina môže pre OH 2004 nahlásiť po šesť hráčov, štyroch do dvojhry a maximálne dva deblové páry. "U mužov je veľký predpoklad, že sa do Atén dostane trio Kučera, Hrbatý a Beck. Medzi ženami počítame s Hantuchovou, možno Cervanovou i Husárovou. Rátame aj so silným deblovým párom, ktorý by mali vytvoriť Husárová s Hantuchovou. Mohli by patriť medzi kandidátky na medaily. Na to je však potrebné, aby spolu odohrali v budúcom roku niekoľko turnajov," uviedol I. Moška. Generálny sekretár STZ na štvrtkovej TB informoval aj o aktuálnom stave v tímových tenisových reprezentáciách Slovenska. Obaja doterajší kapitáni Tomáš Malik (Fed Cup) i Miloslav Mečíř (Davis Cup) majú naďalej dôveru na zotrvanie vo svojich funkciách. Výkonný výbor STZ vyjadril spokojnosť s tohtoročným účinkovaním ženského družstva v Pohári federácie (udržanie vo svetovej skupine, hladká prehra vo štvrťfinále so silným Belgickom) a vyjadril ľútosť nad tesnou domácou prehrou v barážovom súboji o účasť v Davisovom pohári s USA (2:3).

Podľa Mošku chce STZ v dohľadnom čase podpísať štandardné zmluvy s tenistami pre rok 2004, ktoré by sa nemali veľmi líšiť od tých predchádzajúcich. "Čo sa týka slovenskej jednotky Daniely Hantuchovej, komunikuje s ňou Tomáš Malik. Daniela prežíva ťažšie obdobie, na turnajoch sa jej nedarí. Verím však, že začne opäť vyhrávať," podotkol Moška.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Tréneri Malik a Mečíř majú dôveru STZ