Vyhrala Roland Garros. Ostapenková je najmladšou účastníčkou WTA Finals

Jelena Ostapenková.
Jelena Ostapenková. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. okt 2017 o 15:01

Vlani v Singapure vo dvojhre triumfovala Slovenka Dominika Cibulková.

ST. PETERSBURG. Lotyšská tenistka Jelena Ostapenková je siedmou známou účastníčkou dvojhry na koncosezónnom ženskom šampionáte BNP Paribas WTA Finals v Singapure (22.- 29. 10.).

Hrať sa bude na tvrdom povrchu v komplexe Sports Hub. Pred Ostapenkovou získali miestenku Španielka Garbine Muguruzová-Blancová, Rumunka Simona Halepová, Češka Karolína Plíšková, Ukrajinka Elina Svitolinová, Američanka Venus Williamsová a Dánka Caroline Wozniacka.

Vlani v Singapure vo dvojhre triumfovala Slovenka Dominika Cibulková.

Ak tohtoročná šampiónka Roland Garros Ostapenková využije právo štartu v Singapure, stane sa vo veku 20 rokov najmladšou účastníčkou tohto výberového podujatia pre osem najlepších singlistiek od roku 2010, keď sa Dánka Wozniacka rovnako ako 20-ročná prebojovala až do finále.

Informuje o tom ukrajinský portál btu.org.ua. Zatiaľ poslednou Lotyškou na šampionáte WTA bola v roku 1988 Larisa Savčenková, vtedajšia finalistka štvorhry.

Vo štvorhre sa do Singapuru zatiaľ kvalifikovali Rusky Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou, Taiwančanka Čchan Jüng-ťan so Švajčiarkou Martinou Hingisovou, Austrálčanky Ashleigh Bartyová s Casey Dellacquovou a Češky Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou.

Aj v deblovej súťaži sa na WTA Finals predstaví osem konkrétnych párov podľa poradia v "Race".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vyhrala Roland Garros. Ostapenková je najmladšou účastníčkou WTA Finals