Tenis: Hewitt sa chce v nasledujúcich rokoch šetriť

TASR|18. sep 2002 o 10:37

Adelaide 18. septembra (TASR) - Svetová mužská tenisová jednotka Austrálčan Lleyton Hewitt uviedol, že v nasledujúcom roku plánuje odohrať menší počet ...

Adelaide 18. septembra (TASR) - Svetová mužská tenisová jednotka Austrálčan Lleyton Hewitt uviedol, že v nasledujúcom roku plánuje odohrať menší počet turnajov ako zvyčajne. Chce sa tak vraj vyvarovať predčasnému ukončeniu kariéry z dôvodu celkovej vyčerpanosti.

"V budúcom roku sa zameriam hlavne na grandslamové turnaje a Davisov pohár. Myslím si, že keď na pár rokov zredukujem svoj nabitý program, predĺžim si tým kariéru," povedal 21-ročný Hewitt, ktorý sa stal vlani historicky najmladším hráčom na poste svetovej jednotky na konci kalendárneho roku.

Austrálsky tenista pripustil, že ho toto rozhodnutie môže stáť prvé miesto v svetovom rebríčku, no jeho prioritou vraj budú grandslamové turnaje Australian Open a Rolland Garros, ktoré ešte nevyhral.

Hewitt sa v auguste dostal do sporu s riadiacim orgánom ATP a nazval ho cirkusom, keď mu za odmietnutie rozhovoru pre televíznu stanicu ESPN počas turnaja v Cincinnati naparil pokutu vo výške 103.000 dolárov. Ako však v utorok povedal, spor s ATP nemá s jeho terajším úmyslom nič spoločné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Hewitt sa chce v nasledujúcich rokoch šetriť