Nehrala od apríla a podstúpila tri operácie. Raducanuová sa teraz cíti ako znovuzrodená

Emma Raducanuová.
Emma Raducanuová. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. jan 2024 o 14:25

Teraz sa cítim úplne sviežo, opísala.

WELLINGTON. Britská tenistka Emma Raducanuová pred vstupom do novej sezóny tvrdí, že sa cíti ako „znovuzrodená“.

Víťazka US Open z roku 2021 dostala voľnú kartu od organizátorov turnaja WTA v novozélandskom Aucklande a jej prvou súperkou po niekoľkomesačnej pauze zavinenej zdravotnými patáliami bude Rumunka Elena Gabriela Ruseová.

Raducanuová absentuje na súťažných kurtoch od apríla. Odvtedy podstúpila tri operácie a v rebríčku WTA klesla až do tretej stovky. V celom roku 2023 odohrala Raducanuová iba deväť zápasov.

„Cítim sa istým spôsobom ako znovuzrodená, cítim sa sviežo. Cítim sa pripravená, šťastná a vzrušená. Dva roky po triumfe na US Open som možno žila s ťarchou na pleciach, ale teraz sa cítim úplne sviežo,“ opísala svoje pocity po vynútenej súťažnej prestávke.

Rodáčka z kanadského Toronta utrpela vlani v Aucklande zranenie členka a následne na Australian Open v Melbourne hrala s bolesťami.

Tie však neustupovali, v apríli to definitívne vzdala a rozhodla sa chirurgicky riešiť zdravotné problémy.

„Vedela som, že je to nevyhnutné, ak chcem problém odstrániť. Teraz sa cítim omnoho lepšie, som silnejšia. Cítim sa zdatnejšia, pozitívnejšia a sviežejšia, takže na tento rok sa veľmi teším,“ poznamenala Raducanuová.

Keďže mladá Britka chýbala na okruhu viac ako šesť mesiacov, má právo využiť chránenú 103. pozíciu v hodnotení WTA.

Ani to jej však aktuálne nestačí na to, aby sa dostala do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Čaká ju tak boj v kvalifikácii, môže však dostať aj voľnú kartu od organizátorov. Kvalifikácii sa vyhne aj vtedy, ak sa z turnaja odhlási viacero jeho účastníčok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nehrala od apríla a podstúpila tri operácie. Raducanuová sa teraz cíti ako znovuzrodená