Tenis: Cibulková vyradila v Tokiu Mauresmovú

Dominika Cibulková postúpila v japonskom Tokiu po výhre nad francúzskou Mauresmovou do druhého kola.
Dominika Cibulková postúpila v japonskom Tokiu po výhre nad francúzskou Mauresmovou do druhého kola. (Autor: SITA, AP)
TASR|16. sep 2008 o 08:55

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na kvalitne obsadenom turnaji WTA v Tokiu.

Tokio 16. septembra - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na kvalitne obsadenom turnaji WTA v Tokiu (dotácia 1,340.000 dolárov, Tier I.). V úvodnom kole si poradila s Francúzkou Amélie Mauresmovou za 2:35 h po trojsetovej dráme 0:6, 6:1 a 7:6 (8). Cibulková odvrátila za stavu 4:5 v rozhodujúcom dejstve tri mečbaly, v tajbrejku za stavu 6:7 štvrtý a upravila vzájomnú bilanciu s Mauresmovou na 2:0.

Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka nadviazala na triumf nad bývalou svetovou jednotkou zo zelenej antuky v Amelia Island. Cibulková sa v druhom kole stretne s nasadenou štvorkou Ruskou Dinarou Safinovou, s ktorou prehrala vo finále turnaja v Montreale.

V prvom sete duelu proti Mauresmovej Cibulkovej nevychádzalo podanie ani returny a Francúzka jej uštedrila "kanára". V druhom dejstve sa karta obrátila. Cibulková bola na dvorci aktívnejšou hráčkou, diktovala tempo jednotlivých výmen a Mauresmovej dovolila uhrať iba jediný gem. Na začiatku rozhodujúceho setu sa slovenská reprezentantka po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, Mauresmová však bleskovo vyrovnala na 2:2. Za stavu 4:5 odvrátila Cibulková pri svojom podaní tri mečbaly a vynútila si tajbrejk.

V skrátenej hre prehrávala Cibulková už 1:4, no dokázala otočiť nepriaznivý vývoj a za stavu 6:5 sa prepracovala k prvému mečbalu. Nasledujúce dve loptičky sa stali korisťou Francúzky, ktorá mala za stavu 7:6 štvrtú možnosť na ukončenie zápasu. V dramatickej koncovke sa však napokon presadila Cibulková, ktorá za stavu 9:8 využila pri vlastnom podaní druhý mečbal.

dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Amélie Mauresmová (Fr.) 0:6, 6:1, 7:6 (8)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Cibulková vyradila v Tokiu Mauresmovú