Tenis: Cibulková opäť porazila Mauresmovú

Dominike Cibulkovej sa v krátkom slede podarilo už druhýkrát otočiť zápas s francúzskou Amélie Mauresmovou.
Dominike Cibulkovej sa v krátkom slede podarilo už druhýkrát otočiť zápas s francúzskou Amélie Mauresmovou. (Autor: TASR)
SITA|22. sep 2008 o 16:10

Dominika Cibulková zvíťazila v pondelkovom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour China Open v Pekingu (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch vonku) nad Francúzkou Amélie Mauresmovou.

PEKING . Dominika Cibulková zvíťazila v pondelkovom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour China Open v Pekingu (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch vonku) nad Francúzkou Amélie Mauresmovou po trojsetovom boji za 150 minút 3:6, 6:4, 6:3 a nasledovala krajanku Danielu Hantuchovú do osemfinálového 2. kola. Súperkou D. Cibulkovej v súboji o postup do štvrťfinále bude víťazka súboja Anna Čakvetadzeová (8-Rus.) - Iveta Benešová (ČR).

Iba 19-ročná Bratislavčanka Cibulková uštedrila o desať rokov staršej bývalej svetovej jednotke a šampiónke Wimbledonu a Australian Open spred dvoch rokov druhú tesnú prehru v krátkom slede a upravila stav vzájomných zápasov na 3:0 vo svoj prospech. Minulý týždeň v utorok otočila súboj 1. kola na vyše miliónovom turnaji v Tokiu 0:6, 6:1, 7:6 (8), keď odvrátila aj súperkine štyri mečbaly.

Tentoraz sa 29-ročná Francúzka až k mečbalom nedostala, hoci bola opäť pomerne blízko k triumfu. Mauresmová viedla 6:3 a 4:3 a v treťom sete neskôr po úvodnom brejku 2:0 a 3:1. Útočne naladenú Francúzku však v kľúčových momentoch neposlúchalo podanie. V druhom sete premenila Slovenke setbal desiatou dvojchybou a v rozhodujúcom dejstve jej potom umožnila vyrovnanie na 3:3 v poradí jedenástou dvojchybou. Svoje podanie vtedy prehrala dokonca čistou hrou. Cibulková vzápätí zvýšila na 4:3 a v ôsmom a v "nekonečne" dlhom ôsmom geme s viacerými výhodami a zhodami napokon opäť, celkovo už po piaty raz, súperku brejkla a zvýšila na 5:3. Záverečný servis na víťazstvo v stretnutí už z Piešťan pochádzajúca Slovenka zvládla perfektne - čistou hrou.


Dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR) - Amélie Mauresmová (Fr.) 3:6, 6:4, 6:3


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Cibulková opäť porazila Mauresmovú