Technici prelomili prekliatie na Spiši

Tréner Gacík. S prvými dvoma duelmi mohol byť spokojný.
Tréner Gacík. S prvými dvoma duelmi mohol byť spokojný. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|5. okt 2010 o 00:00

Basketbalisti Slávie TU Bemaco Košice roztočili sezónu vo víťaznom rytme. Ich výhra u nováčika v Prešove sa čakala, potešilo, že k nej pridali aj dva body zo Spiša.



KOŠICE. Technici vo víkendovom prvom dvojkole I. ligy cestovali na palubovky súperov. Na pôde béčka Spišskej Novej Vsi zvíťazili 84:67, v Prešove 67:39.

Ešte poznačené úvodom

"Výkony boli ešte poznačené úvodom súťaže, ale oba zápasy sme zvládli k spokojnosti," mohol skonštatovať tréner Slávie TU Bemaco Juraj Gacík. Prešov je nováčikom prvej ligy, a tak si iné ako výhru Košičania v Šariši ani nepripúšťali. Dvojbodový zisk zo Spišskej Novej Vsi však má svoju cenu, lebo rezerva extraligového klubu má vo svojom strede tiež šikovných mladých borcov. "Vlani sme v Spišskej nevyhrali z dvoch pokusov ani raz. Sme preto radi, že tentoraz sa nám to podarilo. Našou prioritou je dostať sa po základnej časti do hornej štvorky, preto takéto zápasy musíme zvládať nielen doma, ale aj vonku." Tréner Gacík v úvodných stretnutiach nemal problémy so zostavou, k dispozícii mal kompletnú dvanástku hráčov, čo tiež prispelo k úspešných vystúpeniam.

Lučenec aj s Tarabusom

Už počas víkendu druhá najvyššia republiková súťaž pokračuje ďalšími zápasmi. Ani teraz si však priaznivci mužského basketbalu v Košiciach svoje mužstvo naživo nepozrú. Žreb sa s technikmi trochu pohral, a tak prvé štyri duely odohrajú vonku. Najbližší víkend to bude v Lučenci a Rožňave. Môžu z toho byť opäť zaujímavé konfrontácie. Rožňava totiž pôvodne mala štartovať v extralige, až na poslednú chvíľu si to z finančných dôvodov rozmyslela. Lučenec pre zmenu bol dlhé roky v slovenskom basketbale značkou najvyššej kvality. Skončil však neslávne, zastavil ho krach a teraz sa pozvoľna vracia na scénu. "S Lučencom sme hrali dva prípravné zápasy a oba sme vyhrali. Je to skúsenejšie mužstvo, ktoré má vo svojom strede ako ťahúňa dobre známeho Tarabusa, okolo ktorého sa točí hra. Rožňava nezačala sezónu dobre, dvakrát prehrala a jej momentálnu slabšiu chvíľku by sme teda radi využili aj my," dodal tréner Gacík.

FAKTY

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves B - Slávia TU Bemaco Košice 67:84 (31:45), najviac bodov Košíc: P. Lechman 33, Hrabovský a Zabavník po 12.

BK ´99 Prešov - Slávia TU Bemaco Košice 39:67 (23:30), P. Lechman 17, Tysz 14, Timko 12.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Technici prelomili prekliatie na Spiši