Tatran vyhral v Pohári EHF druhý zápas po sebe

Andrej Petro. Bol jednou zo zaujímavých postáv výborného pohárového duelu.
Andrej Petro. Bol jednou zo zaujímavých postáv výborného pohárového duelu. (Autor: tasr)
Sportnet|11. mar 2013 o 00:00

Hádzanári Tatrana Prešov sa vezú na víťaznej vlne aj v Pohári EHF. V skupine B zaregistrovali už druhú výhru.

Slovenský hádzanársky majster sa vezie na víťaznej vlne aj v Pohári EHF. V skupine B zaregistroval Tatran Prešov v poradí už druhú výhru. Ukrajinský HC Motor Záporožie zdolal na jeho pôde o päť gólov. Po dvoch týždňoch v domácej odvete zvíťazili prešovskí hádzanári ešte vyšším, osemgólovým rozdielom, čím si upevnili pozíciu v tabuľke skupiny B.

PREŠOV. Prvá prehra s Tatranom stála hlavu dovtedajšieho trénera Motora Čigarjova. Nový tréner ukrajinského šampióna Stepanec nepochodil so svojimi zverencami v súboji so slovenským majstrom o nič lepšie.

Záporožie ale začalo v Tatran handball arene podobne ako pred časom Prešov v jeho hale.

Ukrajinci vstúpili do zápasu razantne. Vedenie Tatrana 2:1 rýchlo obrátili a v šiestej minúte vyhrával Motor 3:1, neskôr ešte 14:11.

Za tohto stavu sa ale karta obrátila. Prešov v bráne už s výborne chytajúcim Verkičom, ktorý okrem skvelých zákrokov asistoval pri viacerých prešovských góloch, nútil súpera k chybám a tie následne trestal.

Vyhral polčas a v druhom dal Motoru zabrať ešte viac. Tatran napokon doviedol zápas do presvedčivej koncovky 36:28 vo veľkom štýle.

Spoluhráči Petra videli

Zaujímavou postavou v prešovskom tíme bol pivot Andrej Petro. Dal otvárací gól stretnutia, vyrovnával na 14:14. Bol strelcom prvého gólu aj v druhom polčase.

V závere, takmer s klaksónom, dal gólovú bodku kvalitného, vo výbornej atmosfére prebiehajúceho pohárového duelu.

„V zápale boja som si tieto fakty nejako ani neuvedomoval. Som ale rád, že chlapci ma na mojom poste na bránkovisku videli, že sa mi podarilo streliť tie štyri góly. Niečo som, pravda, aj zahodil. Mrzia ma nepremenené šance. No dať prvý i posledný gól v takom ťažkom stretnutí so silným súperom iste poteší.“

Tréner Tatrana Prešov Roman Lamač už v 9.min., striedal Krupu Verkičom. Potom nasadzoval do hry ďalších hráčov z lavičky. Jediný, ktorý ale na svojom poste odtiahol prakticky celý zápas, bol práve Petro.

„To, že som dostal toľko priestoru, iste teší. Šlo však jednoznačne o rozhodnutie trénera. Keby bol mohol hrať Mažár, určite by sme si to delili. V každom prípade za dôveru trénerovi ďakujem. Dúfam, že sa mi bude dariť takto, ak nie lepšie, aj v ďalších zápasoch.“

Mlátil sa s dvojmetrovými chlapmi

Odtiahnuť celý zápas v obrane i v útoku, to dá zrejme riadne zabrať. „Je to naozaj 'makačka'. Pasovať sa na súperovom bránkovisku s dvojmetrovými chlapmi. Vrátiť sa potom čo najrýchlejšie do obrany a tam pre zmenu mlátiť zase ich, naozaj, dá to zabrať,“ jedným dychom reagoval na náš postreh Petro.

„Stojím ešte na vlastných, takže už čosi vládzem. Zápas bol ale ťažký pre celé naše mužstvo. Zmena trénera na ukrajinskej lavičke priniesla do ich hry rýchlosť aj nejaké nové signály. Motor, ak chcel prvé body v Pohári EHF, musel vyrukovať i s inou hádzanou než doma. Pre nás bolo zase ale ťažšie potvrdiť päťgólovú výhru v Záporoží. Spočiatku sme boli ešte trochu nervózni. Zhruba od dvadsiatej minúty sme sa uchytili, eliminovali kanoniera hostí Burku a v druhom nám to šlo ešte lepšie.“

Prešov hrá dnes v Košiciach

Po sobotňajšej výhre v Pohári EHF mali hráči Tatrana Prešov voľno. Dnes predpoludním naplánoval tréner Lamač ľahší tréning.

Popoludní odcestujú prešovskí hádzanári do Košíc, kde o 18. hodine nastúpia na predohrávaný zápas 26. kola slovenskej extraligy proti 1. MHK Košice.

V stredu 13. 3. hrá Prešov SEHA ligu so Slogou Doboj v Bosne a Hercegovine a v sobotu 16. 3. v nemeckom Mannheime Pohár EHF s Rhein – Neckar Löwen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran vyhral v Pohári EHF druhý zápas po sebe