Tatran Prešov vyhral vďaka prekvapivej a presnej streľbe

Rozhodlo sa v druhom polčase. Prešovčania zdolali Šaľu hladko 3:0 po bezgólovom prvom polčase.
Rozhodlo sa v druhom polčase. Prešovčania zdolali Šaľu hladko 3:0 po bezgólovom prvom polčase. (Autor: VZ)
Sportnet|18. nov 2013 o 00:00

O sobotnom zápase v Prešove, keď Tatran porazil Šaľu rozdielom triedy, sa ešte dlho hovorilo aj po jeho skončení.

Zavše sa stáva, že celkove nie príliš záživné meranie síl okorenia momenty, o ktorých sa ešte dlho hovorí aj po skončení zápasu. Tak to bolo aj v sobotu v Prešove, keď Tatran porazil Šaľu rozdielom triedy. Paradoxne však nedominoval po premieňaní tutoviek a oku lahodiacich kombinačných akcií, ale v prekvapivej a presnej streľbe.

PREŠOV. Pokusy spoza šestnástky boli tentoraz vykúpením, lebo domácim vôbec nevychádzalo zakončenie z pár metrov.

Dlho by bolo treba listovať v kronike, kedy naposledy zeleno–bieli dominovali takýmto výsledkom, pod ktorý sa podpísali všetky góly zaznamenané z 20 a viac metrov. Je pravda, že stúpajúce sebavedomie Šale, ktoré rástlo s každou odohranou minútou za stavu 0:0, nalomil nečakane inak s prehľadom chytajúci brankár Valenský kiksom pri prvom zásahu Poliačeka.

Svojím zaváhaním navyše akoby dal Tatranu povel: Páľte! A hostitelia to našťastie pre nich neignorovali. Druhý a tretí zásah sa núkali do hitparády výstavných „kusov“.

Pre Šaľu to bola možno krutá prehra, ale za pasivitu a fádnosť v útočnej fáze by bol čo len bod pre ňu zase priveľkým darčekom.

„V defenzíve sme ako-tak aj so šťastím dlho odolávali, ale smerom dopredu sme veľa toho nepredviedli. Viac priestoru mali domáci, ktorí korunovali snahu naozaj peknými gólmi,“ pozrel sa na dianie tréner FK Slovan Duslo Ondrej Takács.

Treba ísť aj cez únavu

Tatran tentoraz zachránila strelecká odvaha. Keď zlyhali iné možnosti, bolo treba siahnuť po nej. Po explózii v Šamoríne pred týždňom sa Šarišania znovu vrátili do starých koľají v zakončení zblízka, keď zahadzovali sľubné možnosti aj stopercentné šance.

„Do prestávky sme si počínali kombinačne, vyskytli sa nádejné príležitosti, ale nepadlo nám to tam,“ povzdychol si kormidelník Tatrana Jozef Kostelník. Aj jemu odľahlo, keď v druhom polčase si dali jeho zverenci povedať a skúšali to na náročnom teréne inak. „Vyplatilo sa to.“

Kouč Prešova však videl, že program súťaže i pohára odčerpal oklieštenému kádru značnú dávku síl, a tak už je to boj hráčov so sebou samými, lebo musia ísť aj cez únavu. Možno i preto na rozdiel od vystúpenia proti Michalovciam nebolo vidno toľko elánu a energie, ale možno to bolo i tým, že v podvedomí si aktéri mysleli, že Šaľa skôr ľahne popolom.

Lenže súťaž nie je len o stretnutiach s vychytenými rivalmi, ale i s takými, čo síce nemiešajú karty, ale sú náramne radi, ak náhodou favoritovi čosi uchmatnú alebo ho aspoň potrápia.

Aj na to musí byť Prešov pripravený a mať vždy v talóne niečo súce nachystané na rozhodnutie zápasu. Tentoraz to bola našťastie precízna a atraktívna strelecká galaprehliadka zo strednej vzdialenosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran Prešov vyhral vďaka prekvapivej a presnej streľbe