Tampa zdolala Rangers a k postupu jej chýba už len jedna výhra

Steven Stamkos (vľavo) prekonáva brankára Henrika Lundqvista.
Steven Stamkos (vľavo) prekonáva brankára Henrika Lundqvista. (Autor: SITA/AP)
SITA|25. máj 2015 o 07:01

Pri oboch góloch Tampy Bay bol jej kapitán Steven Stamkos, brankár Ben Bishop vychytal nulu.

NEW YORK. Hokejisti Tampy Bay vyhrali v piatom zápase vo finále Východnej konferencie NHL na ľade New Yorku Rangers 2:0 a v sérii sa ujali vedenia 3:2.

Pri oboch góloch hostí bol kapitán Steven Stamkos, ktorý najskôr prihrával v 34. minúte Valtterimu Filppulovi a o päť minút neskôr v presilovej hre zvýšil na 2:0.

Skvelý brankár Bishop

Brankár Ben Bishop chytil všetkých 26 striel hráčov Rangers a zaznamenal svoj druhý shutout v tohtoročnom play off. V predchádzajúcich dvoch zápasoch pritom dostal desať gólov.

"Samozrejme, neboli sme s tým spokojní, súperovi sme dovolili dostávať sa do gólových šancí. Pozreli sme si videá, rozobrali to a dnes sme zblokovali množstvo striel," povedal Bishop.

Tampa v prvých 31 minútach odolala štyrom presilovým hrám Rangers a dovolila súperovi v nich len štyri strely na bránku. "Obrovský výkon našich hráčov na oslabení," pochvaľoval si tréner Jon Cooper.

Stamkosovi pomohla zmena

Potom prišli chvíle Tampy. Stamkos najskôr našiel Filppulu, ktorý strelou zápästím otvoril skóre a potom úplne voľný pred bránkou skóroval po presnej prihrávke českého útočníka Ondřeja Paláta.

Kanonier Tampy dal v posledných desiatich zápasoch play off sedem gólov. Pomohlo mu preradenie z pozície centra na krídlo.

Tampa môže rozhodnúť o postupe do finále Stanleyho pohára v utorok na svojom ľade. "Hrá sa na štyri víťazstvá. Je jedno, aký je stav. Ak chceme postúpiť, musíme vyhrať najbližší zápas a zdolať ich štyrikrát," komentoval center Rangers Derek Stepan.

Finále Východnej konferencie NHL

New York Rangers - Tampa Bay 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Stav série 2:3

Góly: 34. Filppula (Stamkos, Stralman), 39. Stamkos (Palát, Kučerov)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa zdolala Rangers a k postupu jej chýba už len jedna výhra