Taký majster tu ešte nebol, sklamal Slovan

AS Trenčín vybojoval v práve skončenom ročníku 2014/15 premiérový majstrovský titul v histórii klubu.
AS Trenčín vybojoval v práve skončenom ročníku 2014/15 premiérový majstrovský titul v histórii klubu. (Autor: SITA)
Pavol Spál|31. máj 2015 o 18:30

Cez víkend sa skončil 22. ročník najvyššej futbalovej súťaže. Vybrali sme päť najzaujímavejších momentov.

1. Najmladší majster

Tak trošku nečakane a senzačne rozbil šesťročnú dominanciu Slovana a Žiliny - dvojice najmocnejších a najbohatších klubov v krajine. Trenčín oslávil historicky prvý titul. Dokázal to s rozpočtom iba 1,7 milióna eur a s najmladším trénerom Martinom Ševelom (39 r.), ktorý nemá ešte potrebnú trénerskú licenciu. Káder mal vekový priemer iba 22 rokov a hral aj najkrajší futbal u nás.

„Toto nie je výsledok jednej sezóny, ale sedemročnej systematickej práce,“ vravel majiteľ Trenčína Holanďan Tschen La Ling.

2. Najlepšími strelcami sú legionári

Prémiu desaťtisíc eur od Únie ligových klubov si rozdelia legionári.

Chorvát v žilinských službách Matej Jelič i Čech Ján Kalabiška (Senica) strelili zhodne po devätnásť gólov. Súboj bol napínavý až do posledného kola, kde sa obaja presadili zhodne dvakrát. Obom chceli k víťazstvu pomôcť aj ich spoluhráči - hlavne v poslednom kole hrali vyložene na nich. „Celú sezónu sme sa s Kalabiškom naháňali. Raz som bol na čele ja, raz on,“ priznal Chorvát.

Najlepším zo Slovákom bol tretí Jaroslav Mihálik: 13 gólov.

3. Vyradené Košice

Podľa výkonnosti patrili medzi slovenskú elitu, skončili šieste. Na jar zdolali s mnohými hráčmi béčka Slovan i Trnavu. Košice sú však prvým tímom v slovenskej histórii, ktorý licenčný systém posiela z prvej do druhej ligy, lebo sa finančne nevyrovnali s trojicou hráčov.

„Ak by sa použil rovnaký meter, tak ďalšie štyri či päť klubov už v lige nie je tiež,“ tvrdil majiteľ Košíc Blažej Podolák. Tvrdil, že

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taký majster tu ešte nebol, sklamal Slovan