Svetová tenisová jednotka Wozniacka má krízu

Caroline Wozniacka nemá po Wimbledone formu.
Caroline Wozniacka nemá po Wimbledone formu. (Autor: TASR/AP)
Tomáš Prokop|19. aug 2011 o 15:00

Caroline Wozniacka prehrala na posledných dvoch turnajoch dvakrát v prvom kole. Jej pozícia svetovej jednotky zatiaľ nie je ohrozená.

BRATISLAVA. Caroline Wozniacka sa o chvíľu stane asi najmenej obľúbenou svetovou jednotkou za posledné roky. Dvadsaťjedenročná dánska tenistka má síce v rebríčku stále dostatočný náskok, ale jej vyčkávací obranný štýl nemá veľa priaznivcov.

Na Roland Garros a Wimbledone sa nedokázala dostať ani do štvrťfinále, keď ju zdolali Daniela Hantuchová, respektíve Dominika Cibulková. Jej slabučké výkony pokračujú aj na ďalších turnajoch.

Na amerických podujatiach z kategórie Masters sa čakalo, že sa Dánka presadí, lebo pred US Open, na ktorom bola pred dvoma rokmi vo finále, sa jej zvyklo dariť.

V Toronte však vypadla v prvom kole s Taliankou Robertou Vinciovou a v Cincinnati dokonca s americkou kvalifkantkou Christinou McHalovou, ktorá je v rebríčku až 76. (Zostrih zápasu nájdete na wtatennis.com)

Hľadá nového trénera

"Nepamätám sa kedy som prehrala dva zápasy po sebe, to sa stáva. Musím sa z toho poučiť. Problémom bolo najmä to, že som spravila 37 nevynútených chýb, inokedy spravím tak sedem, osem," okomentovala svoj výkon proti McHalovej Wozniacka.

"Ťažko sa dá opísať, čo som práve videl, nerozumiem tomu," dodal bývalý skvelý tenista a dnes spolukomentátor John McEnroe.

Ako problém sa ukazuje aj hľadanie nového trénera, keď rodáčku z Odense už netrénuje jej otec Piotr. "Momentálne nedokáže vyhrávať, lebo nevie, čo má hrať. Snažili sme sa, aby začala hrať agresívnejšie. To však chvíľu potrvá," povedal sklamane Wozniacki pre dánske média, ktorý dodal, že novým koučom jeho dcéry by mal byť bývalý profesionálny tenista.

V nadchádzajúcom rebríčku stratí body, ale pred druhou Zvonariovovou má momentálne náskok skoro tritisíc. O post jednotky by tak mohla prísť najbližšie až po US Open, kde obhajuje semifinále.

Wozniacka zatiaľ nepotrebuje k postu jednotky výhru na grandslamovom turnaji. Niečo podobné sa v minulosti podarilo aj Dinare Safinovej či Jelene Jankovičovej, ktoré takisto viedli rebríček bez titulu na turnaji z Veľkej štvorky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Svetová tenisová jednotka Wozniacka má krízu