Súťaž športových párov ovládli Kanaďania a obhájili vlaňajší titul

Meagan Duhamelová a Eric Radford obhájili titul z vlaňajška.
Meagan Duhamelová a Eric Radford obhájili titul z vlaňajška. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. apr 2016 o 08:50

Po krátkom programe boli na druhom mieste, ale vo voľnej jazde predviedli takmer bezchybný výkon. Kanaďania Meagan Duhamelová a Eric Radford zdolali čínsku dvojicu o takmer sedem bodov.

BOSTON. Súťaž športových dvojíc na majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní v americkom Bostone ovládli Kanaďania Meagan Duhamelová, Eric Radford, ktorí úspešne obhájili prvenstvo z vlaňajšieho Šanghaja.

Kanadskí reprezentanti boli pred voľným programom na druhom mieste, ale bezchybným výkonom prinútili vstať divákov zo sedadiel a kapitulovať dovtedajších lídrov - Číňanov Wen-ťing Suej a Cchung Chan.

Trojnásobní juniorskí majstri sveta z Číny po krátkom programe viedli pred Kanaďanmi o 2,67 bodu. V konečných výsledkoch po voľných jazdách však mali už vyše sedembodové manko.

Súčet 231,99 je pre víťazných Kanaďanov osobným rekordom.

Bronz si pred zaplnenou bostonskou TD Garden vybojoval len pred vyše rokom zložený ukrajinsko-francúzsky pár reprezentujúci Nemecko Aľona Savčenková, Bruno Massot.

medailisti_res.jpg

Medailisti v kategórii športových dvojíc - hore zľava Cchung Chan, Eric Radford a Bruno Massot, dole zľava Wen-ťing Suej, Meagan Duhamelová a Aľona Savčenková. FOTO - TASR/AP.

Olympijskí víťazi zo Soči a úradujúci majstri Európy z Bratislavy - Rusi Tatiana Volosožarovová a Maxim Traňkov - klesli z tretieho miesta po krátkom programe na konečné šieste.

Slovensko nemalo zastúpenie v súťaži športových dvojíc.

"Sme veľmi hrdí na to, že sme tento skvelý výkon mohli podať práve na majstrovstvách sveta. Myslím si, že Kanada môže byť na nás pyšná,“ uviedla v prvej reakcii pre organizátorov Meagan Duhamelová.

Duhamelová a Radford predviedli z technickej stránky takmer bezchybnú voľnú jazdu. Zvládli všetky náročné prvky a komponenty ako trojitý twist, trojitý lutz aj odhodený štvoritý salchow.

Výrazný rozdiel medzi nimi a Číňanmi bol aj vo výrazovej časti, kde zabodovala najmä Duhamelová svojou nenútenosťou a bezprostrednosťou.

Keď hľadisko vzdávalo poctu Kanaďanom potleskom v stoji, tridsaťjedenročná Duhamelová podupkávala do ľadu na znak obrovskej radosti. Pri čakaní na výsledky si potom neskorší víťazi zakrývali tváre ceduľkami so svojimi podobizňami. Ich víťazstvo bolo absolútne zaslúžené.

MS v krasokorčuľovaní - Boston (USA)

Športové dvojice (krátky program + voľný program):

1. Meagan Duhamelová, Eric Radford Kanada 231,99 b
2. Wen-ťing Suej, Cchung Chan Čína 224,47 b
3. Aľona Savčenková, Bruno Massot Nemecko 216,17 b
4. Xenia Stolbovová, Fiodor Klimov Rusko 214,48 b
5. Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov Rusko 206,27 b
6. Tatiana Volosožarová, Maxim Traňkov Rusko 205,81 b

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Súťaž športových párov ovládli Kanaďania a obhájili vlaňajší titul