Súperi tlačia futbalový Slovan naspäť na čelo ligy

Róbert Vittek, Pavel Fořt a Mamadou Bagayoko (zľava)
Róbert Vittek, Pavel Fořt a Mamadou Bagayoko (zľava) (Autor: SITA)
Ján Mikula|22. sep 2013 o 20:20

Nitra vyhrala po jedenástich kolách a už nie je posledná.

BRATISLAVA. Podľa kvality kádra, rozpočtu a momentálnej situácie v slovenskom futbale je Slovan jasne o krok pred ostatnými.

Príchodom dvojice Dušan Galis a Jozef Valovič do kabíny sa ešte zvýraznili pozitívne črty mužstva. Akoby nejakým tajným receptom dokázali noví tréneri dať hre tímu konečne hlavu a pätu.

Aj keby nechceli

Napriek faktom si pripomíname slová kolegu, ktorý povedal, že Slovan aj keby nechcel byť majstrom, tak súperi ho k tomu dotlačia.

Ešte ním skutočne nie je, ale mužstvo, ktoré od začiatku naháňalo pomerne veľkú stratu, vedie o päť bodov pred Myjavou, o šesť pred Trenčínom a Senicou.

Súperi, ktorí mali nádej na zabrzdenie obhajcu aspoň do polovice súťaže, prehrali s papierovo slabšími po katastrofálnych výkonoch. U nás síce môže každý zdolať každého, ale z pohľadu toho, čo doteraz hrali, boli výkony Senice a Myjavy obrovským sklamaním.

Veľkým robia mužstvo neustále sa opakujúce pozitívne črty v hre, hľadanie čo najjednoduchšej a najúčinnejšej cesty k víťazstvu, čo sa týmto nepodarilo dokázať.

Berú to na seba

Ladislav Hudec, tréner Myjavy, ako vždy v zlom berie všetko na svoje plecia. Na tlačovke po zápase skonštatoval: „Katastrofa, ako som to dnes postavil. Zlý výsledok beriem celý na seba. Očakával som, že Pelegríni, Kuračka a Bruško budú silní s loptou, ale neboli. Bolo to od nás skutočne zlé.“

Vladimír Koník z Nitry mohol na Senicu niečo vymyslieť, veď mužstvo nedávno trénoval. „Cítil som na mužstve, že sa prebúdza, hráči chceli s terajším stavom niečo urobiť. Je to pre nás veľmi dobrý impulz.“

Nitra vyhrala prvý raz v sezóne a už, hoci len o skóre, nie je posledná.

Eduard Pagáč zo Senice bol na Hudecovej vlne: „Futbal sa bez pohybu a srdca nedá hrať. Mrzí ma, že sme prehrali a zvlášť po takomto slabom výkone.“

Budeme si asi musieť zvyknúť, že zápas prehrávajú - len tréneri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Súperi tlačia futbalový Slovan naspäť na čelo ligy