Super-Stan vyhral psychofinále, píše švajčiarsky Blick

(Autor: SITA/AP)
SITA|26. jan 2014 o 13:48

Ohlasy zahraničných médií na triumf švajčiarskeho tenistu Stanislasa Wawrinku 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 nad Španielom Rafaelom Nadalom.

Blick (Švaj.): "Historický deň švajčiarskeho športu. Super-Stan vyhral psychofinále, ktoré bolo jedným z najbláznivejších zápasov všetkých čias! Získal dva milióny frankov a post trojky. O 12.08 h nášho času sa stal tretím švajčiarskym grandslamovým šampiónom po Martine Hingisovej a Rogerovi Federerovi."

Neue Zürcher Zeitung (Švaj.): "Stanislas Wawrinka prekonal Španiela Rafaela Nadala, ktorý sa boril s fyzickými problémami. Senzácia sa začala črtať už v prvom sete."

Tages Anzeiger (Švaj.): "Wawrinka uspel v bizarnom finále proti Nadalovi sužovanému bolesťami."

20minuten.ch (Švaj.): "Stan superman! Zdolal indisponovaného Rafaela Nadala. Preukázal mentálnu silu proti favoritovi, ktorý priebežne zaťal zuby."

SRF (Švajč.): "Wawrinka spočiatku predvádzal brilantný tenis, potom sa dočkal trestu za poľavenie. Vo štvrtom sete však dosiahol rozhodujúci brejk na 5:3."

Marca (Šp.): "Wawrinka medzi veľkých na tenisový Olymp, stal sa 149. grandslamovým šampiónom. V štyroch setoch zdolal limitovanú jednotku. Nadal za stavu 0:2 povstal z popola, napokon však predsa padol."

AS (Šp.): "Wawrinka a chrbát zastavili Rafu v Melbourne. Takmer celé finále odohral so zranením v krížovej oblasti."

El Mundo Deportivo (Šp.): "Nadala zradil chrbát. Wawrinka je šampiónom po tom, ako mu síce povolili nervy, ale iba na jeden set."

The Age (Aus.): "Wawrinka zaskočil Nadala, ktorý zvykne prízvukovať, že nikdy nič neberie ako samozrejmé. Vo večnej debate o najlepšom všetkých čias napríklad podľa počtu grandslamových titulov má o päť rokov starší Federer jednu ´wild card´ v podobe menšej náchylnosti na zranenia."

AustralianOpen.com (Aus.): "Švajčiarska jednotka. Stan získal svoj prvý titul na Majors. V dramatickom štvorsetovom finále prekonal indisponovaného Nadala."

AP (USA): "Wawrinka vyhral finále Australian Open proti zranenému Nadalovi, ktorý v druhom sete bol na pokraji odstúpenia. Španiel má v súvislosti s týmto turnajom príšernú históriu zdravotných problémov."

ATP (V. Brit.): "Švajčiar od úvodu pálil a unikol do náskoku setu a brejku. Nadalovo zranenie chrbta potom malo hlavnú úlohu v tejto dráme, akokoľvek sa v treťom sete prejavila jeho bojovnosť a Wawrinkova strata koncentrácie."

BBC (V. Brit.): "Wawrinka odolal vzopätiu svetovej jednotky, Nadala obmedzilo zranenie. V treťom sete načrtol zdanlivo nemožné, keď mu zrejme zabrali tabletky proti bolesti a súper kompletne stratil rytmus, ale Švajčiar obstál v teste nervov."

Bild (Nem.): "Tenisová senzácia: "Stan The Man" je kráľom Austrálie! Nadal sa v druhom sete viackrát nechal ošetriť."

ORF (Rak.): "Wawrinka si odklial Nadala, zdolal ho na 13. pokus. Súpera od druhého setu hendikepoval chrbát, musí si počkať na 14. grandslamový titul."

L´Equipe (Fr.): "Nastal Wawrinkov čas. Nováčik vo vrcholnom finále začal skvele, potom pod vplyvom okolností stratil pôdu pod nohami, ale napokon triumfoval v štyroch setoch."

iSport.blesk.cz (ČR): "Nadal to nedal! V bolestiach padol, šampiónom je Wawrinka."

iDnes.cz (ČR): "Báječná jazda Stanislasa Wawrinku pavúkom Australian Open má víťazný výkričník. Nadal po návrate z ošetrenia mal skoro slzy v očiach, schovával si hlavu do dlaní a trička a evidentne sa trápil."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Super-Stan vyhral psychofinále, píše švajčiarsky Blick