Šulcov Düsseldorf postúpil do I. bundesligy v hádzanej

SITA|20. apr 2009 o 14:28

Hádzanársky reprezentant František Šulc ml. má šancu byť ďalším Slovákom, ktorý si zahrá najvyššiu nemeckú súťaž mužov.

DÜSSELDORF.

Jeho klub HSG Düsseldorf zvíťazil vo víkendovom stretnutí 29. kola II. bundesligy - skupina Juh nad HG Oftersheim/Schwetzingen 24:20 (14:10) a keďže v tabuľke má päť kôl pre koncom sezóny nedostižný náskok 12 bodov pred TSG Friesenheim, spolu s viac ako tisíckou divákov mohli hráči, tréneri i funkcionári v nedeľu tesne pred štvrť na osem večer oslavovať postup medzi elitu.

Tridsaťročný Šulc patriaci v gólových štatistikách k ťahúňom HSG sa tentoraz do streleckej listiny nezapísal. Ak 24. najlepší strelec v poradí kanonierov na MS 2009 v Chorvátsku bude aj naďalej pôsobiť v Düsseldorfe, počet slovenských hádzanárov, ktorí si zahrali túto prestížnu súťaž, sa zvýši už na trinásť.

Prvú bundesligu už si na vlastnej koži vyskúšali Marián Hirner, Peter Masica, Martin Valo, Maroš Kolpak, Michal Shejbal, Daniel Valo, Michal Baran, Miloš Putera, Peter Kukučka, Csaba Szücs, Patrik Hruščák a Martin Farkašovský.

HSG Düsseldorf sa po rokoch 1984, 1991 a 2004 už po štvrtý raz podarilo postúpiť do najvyššej nemeckej súťaže. "Žlto-modrí" vlani stroskotali v baráži o účasť medzi elitou, keď dvakrát prehrali s tímom TUSEM Essen.

"Máme obrovskú radosť, celú sezónu podávame dobré výkony a počíname si suverénne. Teraz sa preto môžeme tešiť z postupu už v predstihu," povedal po víťazstve nad posledným družstvom tabuľky Patrick Fölser, rakúsky pivot oslavujúceho düsseldorfského mužstva.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Šulcov Düsseldorf postúpil do I. bundesligy v hádzanej