Súboje o účasť v Európskej lige pokračujú, kolo venujú matkám

Hráči Dunajskej Stredy sa radujú so svojimi fanúšikmi.
Hráči Dunajskej Stredy sa radujú so svojimi fanúšikmi. (Autor: SME - TIbor Somogyi)
TASR|11. máj 2017 o 10:50

O zostávajúce dve miestenky do predkola Európskej ligy bojuje päť mužstiev.

BRATISLAVA. Futbalová Fortuna liga pokračuje bojom o zvyšné dve pohárové miestenky, ktorý sa týka až piatich mužstiev - Podbrezovej, Ružomberka, Trenčína, Dunajskej Stredy a Trnavy.

Najbližšie k účasti v predkole Európskej ligy UEFA 2017/2018 majú tri kolá pred koncom ročníka hráči Podbrezovej, ktorým patrí v tabuľke tretie miesto a v nedeľu sa v šlágri 31. kola najvyššej slovenskej súťaže predstavia na pôde Dunajskej Stredy.

Podbrezová má na dosah historický úspech

DAC, ktorý ťahá šnúru piatich víťazstiev, by sa v prípade ďalšieho víťazstva priblíži k hráčom Podbrezovej na rozdiel jediného bodu a ešte viac by tak zamotal súboj o Európsku ligu.

Vďaka triumfu Slovana Bratislava vo finále Slovnaft Cupu si aj štvrtý tím tabuľky Fortuna ligy zaistí právo štartu v novom ročníku Európskej ligy UEFA, o motiváciu tak majú zainteresované tímy postarané.

Fortuna liga - program 31. kola:

Piatok 12. mája:

ŠK Slovan Bratislava - 1. FC Tatran Prešov (19:00, TV 213)

Sobota 13. mája:

MŠK Žilina - FK Senica (19:00, RTVS),

MFK Ružomberok - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (19:00)

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce (19:00)

Nedeľa 14. mája:

FK DAC 1904 Dunajská Streda - ŽP Šport Podbrezová (14:20, TV DAJTO)

AS Trenčín - voľno

"Ideme do Dunajskej Stredy, kde to bude tradične náročné pred výbornou kulisou, navyše DAC hrá na jar vynikajúco," vyjadril sa pre oficiálnu internetovú stránku ligy kapitán Podbrezovej Jaroslav Kostelný.

Jeho tím má v závere ročníka ťažké vyžrebovanie, ale je odhodlaný dosiahnuť pre klub z Horehronia historický úspech.

"Potom máme doma Ružomberok, čiže ďalšieho priameho konkurenta. Verím, že ak tento zápas zvládneme, už budeme v suchu. Sezónu ukončíme v Žiline u majstra, ktorý nám nedá nič zadarmo," dodal Kostelný.

Už v piatok na Pasienkoch privíta druhý tím tabuľky a víťaz domáceho pohára Slovan Bratislava posledný 1. FC Tatran Prešov, ktorý v doterajšom priebehu súťaže strelil iba chudobných pätnásť gólov a len pre odhlásenie Spartaka Myjava sa udrží v najvyššej súťaži.

V sobotu si majstrovská Žilina zmeria sily so Senicou, štvrtý Ružomberok hostí Zlaté Moravce. Siedmy Spartak Trnava musí bezpodmienečne zdolať Michalovce, keď chce zabojovať o účasť v prvej polovici tabuľky a opäť si leto spestriť účinkovaním v Európskej lige.

Veľkou vzpruhou pre mužstvo Miroslava Karhana bolo víťazstvo 4:3 na ihrisku Trenčína, ktorý má v 31. kole voľno, keďže jeho súperom mal byť odhlásený Spartak Myjava. Michalovce prídu do Trnavy s cieľom ukončiť sériu troch prehier.

Kolo venujú matkám

Kolo je pri príležitosti Dňa matiek (14. mája) venované všetkým mamám. "Chceme symbolicky poďakovať našim mamičkám, zároveň však opäť budeme aj pomáhať," naznačil prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.

Na piatich štadiónoch - v Bratislave, Trnave, Žiline, Ružomberku a Dunajskej Strede, si fanúšikovia budú môcť za symbolickú sumu kúpiť červené a biele karafiáty, ktorými potom môžu obdarovať svoje mamy či iné blízke dámy. Výťažok z akcie poputuje na dobročinné účely.

"V decembrových Adventných kolách každý klub podporil konkrétny charitatívny projekt vo svojom regióne, vďaka Veľkonočnej nádielke sme zase športovým vybavením pomohli deťom z detských domovov či sociálne slabšieho prostredia," uviedol pre portál www.fortunaliga.sk výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

"Teraz vyberie Nadácia Únie ligových klubov - Naša liga po ukončení zbierky prijímateľa vyzbieranej sumy. Sme radi, že sa tieto projekty našej ligy stretávajú s mimoriadne pozitívnou odozvou a už teraz uvažujeme o tom, čo vo veľmi dôležitej oblasti spoločenskej zodpovednosti pripravíme v nasledujúcej sezóne Fortuna ligy," dodal.

Poradie strelcov:

17 gólov: Filip Hlohovský (Žilina)

16 gólov: Seydouba Soumah (Slovan Bratislava)

14 gólov: Rangelo Maria Janga (Trenčín)

13 gólov: Michal Škvarka (Žilina), Jakub Mareš (Ružomberok)

10 gólov: Tamás Priskin (Slovan Bratislava)

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Súboje o účasť v Európskej lige pokračujú, kolo venujú matkám