Štyri asistencie Kledrowtzov osobák

Sportnet|23. nov 2004 o 00:00

Košice - Posledné dve stretnutia naznačujú, že košickí hokejisti by mohli byť v laufe. Veľmi dobrým výkonom sa prezentovali v ostatnom extraligovom

domácom vystúpení proti Zvolenu. Aj víťazstvo 7:3 „ide „ do sveta. Navlas rovnaké sa zrodilo aj nedeľu v Dubnici. To však už zo strany bielych vôbec nebolo prekvapujúce, veď proti ním stál posledný tím najvyššej súťaže. Po dneskajšku bude opäť zreteľnejšie, aká je momentálne forma mužstva. Lebo ak má krivka stúpajúcu tendenciu, tak v stretnutí s Nitrou by mali ostať body na východe. Koniec koncov, modro bieli ich na svojom ľade nerozdávajú. V doterajších dvanástich vystúpeniach na Kavečianskej vyhrali jedenásťkrát, len Slovanu sa podarilo prerušiť domácu hegemóniu pre zverencov trénera Dušana Gregora.

Stabilným pilierom zadných radov HC je aj v tejto sezóne Juraj Kledrowetz. Vie hrať patrične dôrazne, spomedzi bekov má azda najlepšiu strelu, no v Dubnici s predstavil aj v roli skvelého asistenta. Zaznamenal štyri gólové prihrávky.

„Nie som si istý, ale to bude zrejme môj extraligový rekord. Vlastne keď tak rozmýšľam, nedá sa mi, že by som v jednom stretnutí mal vôbec tri asistencie, takže štyri, to je celkom určite osobák," spokojný bol s dubnickým vylepšovaním si štatistík najskúsenejší zadák košického tímu. Akoby na „staré kolená" dostal chuť zviditeľniť sa aj takýmto spôsobom.

„To viete, že ma takéto stretnutie poteší, lebo zase až tak veľa ich nie je. Nikdy som nepatril medzi tých, ktorí si neviemako sledovali štatistiky, ale v poslednom čase sa na nich dosť prihliada, takže i mňa hreje každý bodík. Z tých štyroch dubnických som tuším tri nachytal v presilovkách."

Košičanom však nešlo všetko na ľade nováčika od začiatku od ruky. Prehrávali 0:1, aj keď zápas dvoma gólmi otočili, domáci stihli vyrovnať.

„Výsledok hovorí o tom, že to bolo bezproblémové, ale nie je to celkom tak. Zo začiatku nás pribrzdila naša nedisciplinovanosť. Dubnica hrala zopár presiloviek, nakoniec nám v nich nastrieľala až tri góly. Kým bol stav vyrovnaný, bojovalo sa o každý kúsok ľadu, a nič nenasvedčovalo tomu, že by to mohlo byť v samom závere celkom jasné. Keď Valko znížil na 3:5, ešte to pre súpera bol zaujímavý zápas. Až po šiestom góle sa, obrazne povedané, rozsypal."

Košičania, ktorí v tejto sezóne gólmi neraz šetrili, sa konečne trochu rozšantili.

„Pre pohodu mužstva je veľmi dobré, že sme dokázali streliť sedem gólov Zvolenu i Dubnici. Predtým sme na Slovane nedali ani jeden. Viem, je to nepomer, ale aj o tom je šport."

Zopakovať do tretice sedmičku? Bolo by to trúfalé? Juraj Kledrowetz vraví, že dnes proti Nitre by sa pokojne uskromnil. „Čaká nás húževnatý súper, hlavne aby tie tri body ostali doma. Beriem aj víťazstvo o gól, hoci aj 1:0," naznačuje už 34-ročný odchovanec Liptovského Mikuláša, že pred stretnutím, ktoré sa na Kavečianskej začína o 17. hodine, nemá veľké oči.

Starú i tak vymení za novú

Na taký plodný zápas Juraj Kledrowetz nepamätá. A to má tých stretnutí v extralige za sebou naozaj požehnane. Štyrmi asistenciami si razom vylepšil tohtosezónnu bilanciu, lebo pred stretnutím v Dubnici mal na konte štyri góly a štyri prihrávky. Sú hráči, ktorí po tak vydarenom zápase robia aj v tom ďalšom presne to isté. Najradšej by šli na zápas rovnakou cestou, na obed by mali to isté menu, do kabíny vstúpili tou istou nohou. A už vonkoncom by nemenili hokejku. „Klamal by som keby som povedal, že ma také stretnutie, ako to, v Dubnici, nezaujíma, ale aj tak som rozhodnutý proti Nitre nastúpiť s novou hokejkou. Vždy to tak robím, Nezvyknem brať na zápas rovnakú, aj keby sa mi s ňou darilo neviem ako. Palicu z Dubnice budem mať na tréningy, lebo ani teraz nespravím výnimku. Veď to predsa nie je v hokejke, ale v hráčovi, v prvom rade tomjusíte mať v rukách," zasmial sa „Knedľa" , ako Juraja prezývajú spoluhráči. (tt)

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štyri asistencie Kledrowtzov osobák