Štvorica Staroľubovňanov sa prebojovala na európsky šampionát

Šťastný David Hmelař s trofejou určenou pre majstra Slovenska.
Šťastný David Hmelař s trofejou určenou pre majstra Slovenska. (Autor: archív)
Marián Dic|11. máj 2018 o 00:00

Presadili sa v silnej konkurencii.

STARÁ ĽUBOVŇA. V druhej polovici apríla sa v Hnúšti uskutočnili majstrovstvá Slovenska juniorov, ktoré boli pre kulturistov vynikajúcou príležitosťou zabezpečiť si nomináciu na májový európsky šampionát v španielskej Santa Susane.

V silnej konkurencii opäť nechýbali ani kulturisti a fitnesky z KŠK Stará Ľubovňa, ktorých výkony a výsledky potvrdili, že získať príležitosť prebojovať sa do reprezentácie dokáže byť pre nich výnimočnou udalosťou.

Niekoľkí z nich touto možnosťou nepohrdli a po vynikajúcom predvedení svojich síl a kvalít sa im to aj podarilo.

V kategórii mens physique nad 178 cm obsadil síce Jozef Maliňák až deviate miesto, no Matej Belej sa umiestnil na peknej štvrtej priečke s rovnakým počtom bodov ako pretekár, ktorý sa tešil zo zisku bronzu.

V kategórii fitnes do 163 cm dosiahla Nataša Fröhlichová skvelé tretie miesto, vďaka ktorému získala nomináciu na ME do Španielska.

V kategórii bikiny fitnes do 166 cm Soňa Hudáková skončila až tesne za prvou desiatkou, a to na jedenástej pozícii.

Naopak výborné meno na slovenskej scéne potvrdil jeden z najpoprednejších kulturistov našej reprezentácie David Hmelař, ktorý medzi svojimi súpermi jasne dominoval a mohol sa potešiť z ďalšieho titulu majstra Slovenska, čím si súčasne zabezpečil nomináciu na šampionát.

V priebehu nominačných pretekov v kulturistike, ktoré sa konali v priebehu apríla v slovenských mestách, sa na majstrovstvách Európy z klubu spod Ľubovnianskeho hradu predstaví trojica pretekárov, a to Michaela Kanuščáková v kategórii bikiny žien, Nataša Fröhlichová v kategórii fitnes junioriek a David Hmelař v kategórii physique juniorov.

Možnosť preukázať svoje znalosti medzi najpoprednejšími európskymi rozhodcami získal aj predseda KŠK Stará Ľubovňa Andrej Hlinka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štvorica Staroľubovňanov sa prebojovala na európsky šampionát