Štvorhra ako vo víťaznom roku

Sportnet|13. apr 2006 o 00:00

Šesť operácií kolien (tri na ľavom a taký istý počet na pravom) má za sebou v kariére slovenská tenistka JANETTE HUSÁROVÁ. Vlani musela pre bolesti vynechať záver sezóny, o návrat do turnajového kolotoča sa chce 31-ročná Bratislavčanka pokúsiť v tejto ..

Janette Husárová (vpravo) nastúpila naposledy vo štvorhre s Danielou Hantuchovou na olympijskom turnaji v Aténach 2004. Teraz si zahrajú spolu v Pohári federácie. FOTO - TASR

Šesť operácií kolien (tri na ľavom a taký istý počet na pravom) má za sebou v kariére slovenská tenistka JANETTE HUSÁROVÁ. Vlani musela pre bolesti vynechať záver sezóny, o návrat do turnajového kolotoča sa chce 31-ročná Bratislavčanka pokúsiť v tejto sezóne. Predohrou bude jej vystúpenie v reprezentačnom tíme v Pohári federácie. Husárová hrá za Slovensko v tejto súťaži od roku 1994.

Posledný turnajový zápas ste hrali vlani v októbri vo Filderstadte. Ako chutí návrat na kurty po šiestich mesiacoch?

"Teším sa, že po období neistoty si znova zahrám. Pravé koleno som v tréningu s fedcupovým tímom vyskúšala v plnej záťaži. Nebolí ma, neopúcha. Koncom minulého roku som uvažovala, že pre zdravotné ťažkosti už zavesím raketu na klinec."

Kapitán Mojmír Mihal ráta s vami do štvorhry s Hantuchovou. Pamätáte si, koľko zápasov ste spolu odohrali?

"No, veľa ich nebolo - oveľa častejšie sme hrali na turnajoch proti sebe. Raz sme nastúpili spolu v zápase so Švajčiarskom vo víťaznom roku 2002 a potom o dva roky neskoršie na olympiáde v Aténach. Teraz sme si zahrali v príprave na Bulharsko a mala som z tréningu veľmi dobrý pocit. Ja hrám na forhendovej strane, Daniela na bekhendovej. Dobre sa dopĺňame, ona vie súperky pritlačiť, ja hrám skôr technickejšie."

Hrali ste niekedy v Bulharsku?

"Hrala som na turnaji práve v Plovdive, ale bolo to tak dávno, že si z toho nič nepamätám."

Ktoré tímy považujete za našich najväčších súperov v súboji o postup do baráže?

"Dôležitý bude nedeľňajší žreb, koho dostaneme do skupiny. Žiadny tím nemožno podceniť. Postupové ambície budú mať aj Izrael so Smašnovovou, Peerovou, Ukrajina so sestrami Bondarenkovými, Srbsko a Čierna Hora s Ivanovičovou, Švédsko s Arvidssonovou či Holandsko s Krajicekovou."

Veľkonočné sviatky strávite v zahraničí, takže z oblievačky asi nič nebude.

"Práve naopak. V realizačnom tíme sú chalani, takže dúfam, že niečo vymyslia. Pre istotu si zoberiem viac tričiek než zvyčajne."

Aké máte plány na turnajoch v tomto roku?

"Všetko bude závisieť od zdravia. V dvojhre som už vypadla z renkingu, vo štvorhre som sa zosunula až do druhej stovky. V súčasnosti už vôbec nemyslím na single, no v debli sa chcem vrátiť hore. Rada by som odohrala desať až pätnásť turnajov vrátane grandslamových. Tenis mi stále prináša radosť."

Janette Husárová

Narodená: 4. júna 1974

Tréner: Raul Ranzinger (Braz.), v súčasnosti sa pripravuje v akadémii M. Mihala

Tenisová kariéra: vyhrala 19 turnajov WTA vo štvorhre, v roku 2002 sa stala s ruskou tenistkou Jelenou Dementievovou majsterkou sveta vo štvorhre a v tom istom roku bola členkou víťazného tímu Slovenska v Pohári federácie. Najvyššie sa vo svetovom rebríčku dostala v roku 2003 - na 3. miesto vo štvorhre a 31. miesto v dvojhre. Na prémiách zarobila 1,7 mil. dolárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Štvorhra ako vo víťaznom roku