Stropkovčania vybrejkovali Vyšné Opátske

Kritika. Kapitán Pavol Turczyk si „podal“ mužstvo za nedisciplinovanosť.
Kritika. Kapitán Pavol Turczyk si „podal“ mužstvo za nedisciplinovanosť. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|29. máj 2012 o 00:00

Bezpochyby najväčším prekvapením minulého kola najvyššej regionálnej futbalovej súťaže bol výsledok V. Opátske - Stropkov 1:4.

Bezpochyby najväčším prekvapením minulého kola najvyššej regionálnej futbalovej súťaže bol výsledok V. Opátske - Stropkov 1:4 (0:3) (Seman - Potoma, Čepa, Vachaľ, Varga). Takto zvyknú inkasovať spravidla hostia, nie hostitelia. Hlavne ak ide o vyrovnaných súperov. Aj tento rezultát ale dokazuje, že v tejto súťaži je možné všetko.

KOŠICE. Tréner domácich Marcel Alexander nemal chuť prehodiť čo len slovko-dve o spackanom zápase.

Vraj nech kontaktujeme kapitána tímu, aby vysvetlil, čo sa stalo, hoci výkon mužstva nebol taký zlý, ako naznačuje konečný stav.

Rozladený kormidelník načrtol, že po zdrvujúcej prehre nemá ani chuť na ďalšiu prácu. Veríme mu, hoci každá bolesť po čase pominie, pokiaľ sa, pravda, neobjaví nová.

Za zmienku stojí, že v ostatných vystúpeniach je V. Opátskemu akosi súdená číslica 4 vo výsledku. V predošlom kole prehralo rovnako ako teraz v Haniske, doma zase zdolalo Giraltovce 4:0 a V. Šariš 4:3.

Ktovie, či teraz za nevydareným duelom nebola aj prehnaná motivácia, keďže v jesennom vzájomnom zápase v Stropkove domáci vyhrali 5:1.

„Mali sme chuť revanšovať sa rivalovi za tento debakel, ale vypálilo to opačne,“ smutne konštatoval kapitán Pavol Turczyk a dodal, že stále mužstvo dopláca na každú chybu a nevie zúročiť šance.

Hostia stavili na umnú taktiku. Postavili sa do línie, čakali na zaváhania domácich a rýchle vbiehali do voľných priestorov.

„Vybrejkovali nás už do prestávky. Naša snaha presadiť sa kombinačne nevyšla a po prvom polčase bolo rozhodnuté. Hostia nám vypichli loptu a udreli. Tak sa to zopakovalo. My sme sa chceli uchytiť, kým hosťom to tam padalo. Bol to najlepší súper, čo u nás hral.“

Turczyk si zaspomínal, že pred časom sa zrodila podobná prehra s N. Hrušovom za rovnakých okolností. Kapitán ale naznačil, že prídely inkasovaných gólov idú na vrub rôznych problémov, nielen s brankármi (tentoraz to ale boli kiksy hráčov v poli).

„Obranná činnosť celého tímu je katastrofálna a chýba herná disciplína. To sa ťahá dlhší čas a hoci my, starší, na to poukazujeme, v zápasoch sa to opakuje. Smerom dopredu sme na tom dobre, ale dozadu sa nie každému chce. Asi sa po sezóne bude treba s niektorými rozlúčiť,“ pritvrdil borec s kapitánskou páskou na ruke.

Konečne zúročili šance

Kormidelník Stropkova Ľubomír Reiter bol hrdý na zverencov, ale pripomenul, že v podobnom duchu si počínali na cudzej pôde už viackrát, no gólovo sa to nezúročilo.

„Až teraz nám to konečne vyšlo a už z prvej šance sme skórovali, rovnako tak z druhej či tretej.“

Víťazný kolektív sa pripravil na schopnosti konkurenta a tušil, že bude ofenzívne naladený, no takticky a hernou disciplínou eliminoval jeho úsilie.

„V taktike sme nechybovali, pokryli sme priestor a dali sme si pozor na kľúčových jednotlivcov domácich. Mali sme fantastické brejky, každý zaváňal zásahom a mohli sme vyhrať aj výraznejšie,“ zhodnotil priebeh zápasu tréner Stropkovčanov. Podľa neho to bol najlepší výkon vonku v tomto ročníku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stropkovčania vybrejkovali Vyšné Opátske