Strelci v Rakúsku zamrzli

(Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|18. dec 2011 o 20:00

Tréner Vůjtek našiel hráčov, ktorých na svetový šampionát nevezme.

Po dvoch turnajoch je v slovenskom tíme najväčší tlak v bránke. Smerom dopredu kvalita klesá.

KLAGENFURT. Hokejisti Slovenska na druhom turnaji sezóny nenadviazali na víťazný Nemecký pohár. Po rozpačitých výkonoch zúžili trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi priestor pri hľadaní kandidátov na majstrovstvá sveta.

„V Mníchove nám vyšlo všetko, na čo sme siahli,“ porovnával turnaje Juraj Mikúš. Útočník z KHL patril medzi lepších hráčov v tíme. „V Rakúsku sme prepadli v koncovke.“

Góly strieľal iba prvý útok

Kým na Deutschland Cupe Slováci strelili v troch zápasoch desať gólov, na Rakúskom pohári dosiahli v dvoch stretnutiach iba tri góly. Zaslúžili sa o ne Radivojevič (2) a Marcel Hossa (1) z prvého útoku. Zvyšné formácie akoby sa viac zamerali na to, aby gól nedostali. To je málo. Pritom útočná sila mužstva bola vyššia ako pred mesiacom.

„Rakúsky pohár nám ukázal, s kým môžeme ďalej rátať a s kým už nie,“ obzrel sa za turnajom tréner Vůjtek, ale mená si nechal pre seba. „Viac nám však ukázal, s kým už nebudeme rátať.“

Solídne zahral prvý útok Radivojevič - Cibák - Marcel Hossa. Na Ružičkovi v druhej formácii bolo vidieť, že teraz má hlavu plnú starostí zo Spartaka Moskva. S Bartovičom na druhom krídle ich v ofenzíve nestmelil ani Bližňák v zápase s Bieloruskom, ani ďalší center Mikúš proti Rakúsku. Z extraligistov vyzeralo živšie trio Košičanov Haščák - Miklík - Dravecký v stretnutí s Rakúšanmi, ale ich snaha sa končila pred bránkou.

„Dobre zachytali obaja brankári Lašák aj Laco,“ hodnotil Vůjtek. „Nesklamalo ma šesť obrancov a ďalších šesť útočníkov by som chcel takisto vidieť v príprave na šampionát.“

Ďalšia skúška vo februári

Po dvoch turnajoch má tréner dovedna štyri mená v bránke, predtým v Mníchove vynikli Hamerlík s J. Hudáčkom. A to ešte pripadá do úvahy Staňa a navyše Halák s Budajom chytajú v NHL. V obrane teraz chýbali Baranka s Graňákom, vo februári chce vyskúšať na turnaji v Bielorusku hráčov Minska Podhradského s Obšutom.

„Najviac starostí máme v útoku, chýbajú centri,“ povedal Vůjtek. „Kukumberg bol teraz zranený, a tak sme do stredu útoku museli postaviť krídelníka Miklíka. Ak sa uzdraví, mohol by na tomto poste zahrať Surový. V NHL sú centri Handzuš a Kopecký. Do majstrovstiev sveta by sme v útoku radi otestovali aj mladíka Vandasa z Popradu či strelca Záborského.“

Hokej v Rakúsku neláka

Rakúsky zväz si pripomínal sto rokov organizovaného hokeja v krajine. Turnaj v starej, neútulnej hale na výstavisku v Klagenfurte nespĺňal základné štandardy v organizácii medzinárodných podujatí - hráči sa rozcvičovali na chodbe medzi divákmi, zo vzdialených šatní sa presúvali na ľad aj niekoľko minút, na malej striedačke niektorí radšej stáli, aby sa na lavičke nemuseli tlačiť.

Jediné pozitívum: pokyny trénerov hráči dobre počuli. Ozývali sa až na druhej strane tribúny. „Žiaľ, naši hokejisti ich nie vždy vyplnili,“ zasmial sa Vůjtek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Strelci v Rakúsku zamrzli