Strakovi sa v Ružomberku končí zmluva, budúnosť je nejasná

SITA|14. apr 2010 o 17:58

Českému hlavnému trénerovi corgoňligového futbalového klubu MFK Ružomberok Františkovi Strakovi sa v lete končí platný kontrakt a zatiaľ nie je rozhodnuté či zostane.

BRATISLAVA. Českému hlavnému trénerovi corgoňligového futbalového klubu MFK Ružomberok Františkovi Strakovi sa v lete končí platný kontrakt a zatiaľ nie je rozhodnuté o tom, či bude sedieť na lavičke tímu spod Čebraťa aj v nasledujúcej sezóne 2010/2011. Päťdesiatjedenročný rodák z Českých Budějovíc (nar. 21. 5. 1958) vystriedal vlani začiatkom septembra po 8. kole v pozícii hlavného kouča Viliama Hyravého, s vedením ružomberského klubu sa dohodol na podmienkach zmluvy do konca tohto ročníka s ročnou opciou.

"Trénerská otázka je ešte otvorená. V časovom horizonte najneskôr do konca apríla by malo byť všetko jasné. Keďže najvyššia slovenská súťaž sa končí v polovici mája, potom by už na to bolo málo času. Určite sa však musia stretnúť členovia predstavenstva nášho klubu, prejsť to musí aj v dozornej rade. Nechcem teraz predbiehať udalosti," uviedol pre agentúru SITA obchodný manažér a tlačový hovorca MFK Ružomberok Michal Mertinyák.

Po jesenných 19 odohraných kolách figuroval ružomberský tím spomedzi tucta účastníkov Corgoň ligy na 8. mieste s 23 bodmi. V doterajších ôsmich "jarných" kolách si "strakovci" vybojovali ďalších 14 bodov (bilancia: 4 víťazstvá - 2 remízy - 2 prehry, skóre 10:7) a momentálne po 27. kole sú už na 5. mieste v tabuľke s 37 bodmi. Ružomberčania prehrali iba v Senici (1:2) a v Nitre (1:3), v domácom prostredí však okrem Prešova (2:0) a Dubnice (1:0) zvládli aj duely s dvoma favoritmi - treťou v poradí Banskou Bystricou (1:0) i úradujúcim majstrom a aktuálne druhým mužstvom v tabuľke Slovanom Bratislava (2:0). "Myslím si, že sme sa slušne rozbehli. Výsledky hovoria jasnou rečou v prospech pána Straku. Samozrejme, že aj náš tréner musí povedať, či chce pokračovať v Ružomberku," dodal M. Mertinyák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Strakovi sa v Ružomberku končí zmluva, budúnosť je nejasná