Stoch dostal súhlas na hosťovanie, záujem je značný

TASR|14. júl 2009 o 14:35

Jeden z najväčších súčasných talentov slovenského futbalu Miroslav Stoch zrejme dočasne opustí káder Chelsea Londýn.

BRATISLAVA. Devätnásťročný reprezentačný stredopoliar už dostal povolenie na hosťovanie od vedenia klubu zo Stamford Bridge.

"Hovoril som so športovým riaditeľom klubu, ktorý mi potvrdil, že Stoch môže ísť na hosťovanie. Momentálne prebiehajú rokovania s viacerými klubmi," uviedol pre oficiálny web hráča jeho zástupca Milan Lednický: "Definitíva by mohla padnúť už v najbližších dňoch."

O odchovanca nitrianskeho futbalu, ktorý neskôr pôsobil v mládežníckej akadémii Chelsea Londýn, okamžite prejavilo záujem viacero klubov. Stocha by chceli do svojho tímu Wigan Athletics, nemecká Borussia Mönchengladbach, holandský vicemajster Twente Enschede, kde v prípade úspešného zvládnutia posledného predkola dokonca bliká šanca hrať prestížnu Ligu majstrov.

Nezaujímavý nie je ani interes držiteľa tureckého double a účastníka LM Besiktasu Istanbul, v ktorom pôsobí aj slovenský útočník Filip Hološko.

Záujem prejavil aj druholigový anglický tím FC Reading, ktorému vlani len tesne ušiel postup do Premiership. Postupové ambície platia aj pre nový ročník, pričom novým trénerom Readingu je ambiciózny Brendan Rodgers, ktorý do veľkej miery formoval Stochov talent z pozície trénera dorastu a neskôr rezervy v Chelsea.

Nachádzate sa tu:
Domov