Sterling zranený, Yan reaguje. V hre je dočasný titul

Aljaman Sterling.
Aljaman Sterling. (Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Jeff Bottari)
Daniel Stankovič|26. sep 2021 o 23:01 (aktualizované 26. sep 2021 o 23:07)

Odvetný duel je v nedohľadne.

ABU ZABÍ. Šampión bantamovej váhy UFC Aljamain Sterling sa na októbrovom turnaji UFC 267 vo svojej prvej obhajobe titulu proti Petrovi Yanovi nepredstaví. Z odvety marcového duelu tak nakoniec nič nebude.

Podľa správ zámorských novinárov sa v prípade 32-ročného zápasníka jedná o problémy s krkom, ktoré nastali po operácii chrbtice.Zatiaľ sa nedá predpokladať, na akú dlhú dobu zranenie vyradí rodáka z New Yorku zo hry.

Sterling mal na turnaji UFC 267 čeliť v odvetnom súboji Yanovi potom, čo sa prvý duel skončil po nedovolenom zásahu kolenom diskvalifikáciou v prospech Američana.

Reakcia rivala trénujúceho striedavo v Spojených Štátoch a Thajsku na seba nenechala dlho čakať.

„Všetci dobre viete, že Sterling predo mnou uteká, je prefíkaný, zbabelec. Určite nebudem sedieť a čakať na neho, chcem zápasiť,“ odpovedal vo videu niekdajší kráľ divízie Petr Yan.

Dočkáme sa dočasného titulu?

Podľa informácií portálu MMAFighting by diváci o titulový duel nemali prísť, čo znamená, že by sa zápasilo o dočasný opasok váhy do 61 kilogramov. Ak ide o Yana, ten je tejto alternatíve naklonený.

„Dajte mi niekoho z prvej päťky alebo desiatky (rebríčka divízie, pozn. red.). Hocikoho, kto si zaslúži bojovať o opasok a ja už svoju robotu urobím,“ odkázal.

Napriek tomu, že Yan nešťastne stratil titul po zakázanom údere práve v súboji so Sterlingom, vo všeobecnosti je to práve on, kto je považovaný za jednotku vo svojej váhe. 

Najskloňovanejším súperom v potenciálnom súboji o dočasný titul býva trojka rebríčka Corey Sandhagen, keďže TJ Dillashaw, ktorý je o jednu priečku nad ním je v súčasnosti kvôli operácii kolena vyradený zo zápasového kolotoča. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Sterling zranený, Yan reaguje. V hre je dočasný titul