Stačí im získať bod. Slovenským mladíkom k postupu pomôže aj Škriniar

Milan Škriniar hral aj na ME vo Francúzsku.
Milan Škriniar hral aj na ME vo Francúzsku. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Sportnet|3. okt 2016 o 14:12

Slováci majú na dosah postup na majstrovstvá Európy 2017.

MYJAVA. Český tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal privítal 22 z 23 nominovaných hráčov na pondelňajšom poludňajšom zraze v myjavskom hoteli Štefánik.

Jeho zverencov čakajú dva zostávajúce vystúpenia proti rovesníkom z Bieloruska (hrá sa v piatok 7. 10. o 18.30 h v Myjave) a v Turecku (utorok 11. 10. o 16.00 h SELČ v Alanyi) v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Poľska (budú v termíne 16. - 30. júna 2017).

Škriniar nastúpi za mladíkov

"O niečo neskôr, ale iba s miernym oneskorením sa pridá k mužstvu Milan Škriniar, ktorý mal napoludnie plánovaný prílet do Viedne," informoval agentúru SITA manažér komunikácie a PR reprezentácie SR "21" Ján Gerzanič.

"Tréner Hapal nemusel urobiť nijakú zmenu v pôvodnej nominácii na tento dvojzápas. Hráči sú zdravotne v poriadku, nikto sa na nič nesťažoval," dodal. 

V kádri je k dispozícii trinásť legionárov a desať hráčov z domácej súťaže - najviac z nich je z MŠK Žilina - štyria.

Nechýba ani spomenutý stopér talianskeho klubu Sampdoria Janov Milan Škriniar, ktorý sa predstavil v drese A-mužstva Slovenska na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, ale po dohode trénera seniorského tímu Jána Kozáka s Pavlom Hapalom sa vracia späť pomôcť tímu SR "21".

"Nálada je výborná, chlapci sa tešia na piatkový duel proti Bielorusku. Víťazstvom chcú potvrdiť postup na majstrovstvá Európy a fanúšikom urobiť radosť," doplnil Gerzanič.

Dvakrát zdolali Holandsko

Ako je známe, mladým Slovákom, ktorí sú s pätnástimi bodmi z doterajších vystúpení na čele 8. skupiny kvalifikácie, stačí zisk jediného bodu na definitívne spečatenie priameho postupu z prvého miesta na záverečný turnaj ME "21" do Poľska.

Tím slovenských mladíkov po úvodnom zaváhaní v Bielorusku (0:1) v septembri minulého roka povstal a zvíťazil vo všetkých piatich nasledujúcich stretnutiach. 

Postupne uspel doma proti Cypru (2:0), v Holandsku (3:1), doma proti Holandsku (4:2) aj Turecku (5:0) a naposledy 5. septembra v Larnake s Cyprom (3:0).

"Postup je rovnako ďaleko ako blízko. Posledný krok býva najťažší, no motivácia je veľká a verím, že vybojujeme minimálne bod. Nechcem špekulovať, bez ohľadu na výsledok duelu Holandsko - Turecko chceme zvíťaziť v oboch stretnutiach. Do Turecka v žiadnom prípade nepôjdeme na výlet, aj v prípadnej pozícii už istého postupujúceho to bude ďalšie kvalifikačné vystúpenie," uviedol tréner Hapal.

Naposledy v roku 2000

Na záverečnom turnaji ME 2017 hráčov do 21 rokov sa predstaví dvanásť krajín, usporiadateľ z Poľska má automaticky garantovanú účasť.

Deviati víťazi kvalifikačných skupín postúpia na šampionát priamo.

Štyri družstvá na druhých miestach s najlepšou bilanciou (do úvahy sa berú stretnutia s prvým, tretím, štvrtým a piatym tímom v skupine, pozn.) budú v play-off bojovať o zvyšné dve miestenky.

Slovensko sa na ME "21" naposledy predstavilo v roku 2000 na domácej pôde.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na stretnutia proti Bielorusku a Turecku:

Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava), Marek Rodák (FC Fulham/Angl.)

Obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Denis Vavro, Martin Králik (obaja MŠK Žilina), Milan Škriniar (Samdporia Janov/Tal.), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.), Branislav Niňaj (KSC Lokeren/Belg.), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.)

Stredopoliari: Miroslav Káčer, Nicolas Špalek (obaja MŠK Žilina), Tomás Brigant (Spartak Myjava), Martin Chrien (MFK Ružomberok), Jakub Hromada (FC Viktoria Plzeň/ČR), Jaroslav Mihalík (SK Slavia Praha/ČR), Dávid Ivan (Bari/Tal.), László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Albert Rusnák (FC Groningen/Hol.), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland/Dán.), Matúš Bero (Trabzonspor/Tur.)

Útočníci: Pavol Šafranko (ŽP Šport Podbrezová), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov/Poľ.)

Náhradníci:

Brankár: Matúš Kira (MFK Zemplín Michalovce)

Obrancovia: Dominik Kružliak (MFK Ružomberok), Juraj Kotula (ŠK Slovan Bratislava)

Stredopoliari: Martin Koscelník (MFK Zemplín Michalovce), Michal Faško (MFK Ružomberok), Tomáš Huk (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Denis Duga (Spartak Myjava), Filip Lesniak (FC Slovan Liberec/ČR), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk/Poľ.)

Útočník: Róbert Polievka (FC DAC 1904 Dunajská Streda)

Realizačný tím:

Tréner: Pavel Hapal
Asistent trénera: Oto Brunegraf
Tréner brankárov: Miroslav König
Kondičný tréner: Peter Boďo
Lekár: Zsolt Fegyveres
Fyzioterapeut: Martin Nozdrovický
Masér: Juraj Ludik
Kustód: Marek Košáň

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Stačí im získať bod. Slovenským mladíkom k postupu pomôže aj Škriniar