Srbi získali titul na MS hráčov do 20 rokov, Mali má bronz

SITA|20. jún 2015 o 07:15

Mali získalo bronz na MS do 20 rokov druhýkrát, predtým sa mu to podarilo v roku 1999.

AUCKLAND. Futbalisti Srbska dosiahli prenikavý úspech na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov na Novom Zélande, keď vo finálovom súboji v Aucklande zdolali rovesníkov z Brazílie 2:1 po predĺžení.

Európsko-juhoamerický duel priniesol strhujúce divadlo. Mladí Srbi sa ujali vedenia v 70. minúte presným zásahom Mandiča, no už o tri minúty neskôr vyrovnal striedajúci A. Pereira a duel dospel do predĺženia.

Rozhodol Maksimovič

Keď sa zdalo, že celý šampionát vyvrcholí penaltovým rozstrelom, v 118. minúte unikol brazílskej defenzíve Maksimovič a rozhodol o triumfe srbského mužstva.

Hráčom Srbska sa podarilo po 28 rokoch nadviazať na úspešný výsledok výberu bývalej Juhoslávie, ktorý v Čile 1987 vyhral vo finále nad NSR až po penaltovom rozstrele.

Po dlhej dobe sa z titulu juniorského majstra sveta teší druhýkrát v rade európsky tím, v Turecku 2013 triumfovali mladí Francúzi. Zaujímavosťou je, že obaja fináloví súperi z práve skončených MS chýbali na predchádzajúcom svetovom šampionáte.

Mali má medailu po 16 rokoch

Bronzové medaily získali futbalisti Mali, ktorý v zápase o tretie miesto porazili kontinentálneho súpera zo Senegalu 3:1.

Dva góly strelil najlepší hráč Mali na šampionáte Adama Traoré. Africké tímy ponúkli divákom zaujímavý duel, Senegal hral celý druhý polčas bez vylúčeného Moussu Ba, ktorý videl červenú kartu po druhej žltej v 45. minúte.

Každé z mužstiev nevyužilo v závere duelu pokutový kop. Začiatok súboja sa oneskoril pre silnú prietrž, ktorá sa prehnala nad Aucklandom. Na mokrom trávniku sa viac bojovalo a hru kúskovalo množstvo faulov.

Mali získalo bronz na MS do 20 rokov druhýkrát, predtým sa mu to podarilo v roku 1999. Senegal si na prvú medailu zo šampionátu musí ešte počkať.

MS hráčov do 20 rokov:

finále:

Brazília - Srbsko 1:2 po predĺžení (1:1, 0:0)

Góly: 73. A. Pereira - 70. Mandič, 118. Maksimovič

O 3. miesto:

Senegal - Mali 1:3 (0:0)

Góly: 64. Ibou Wadji - 74. a 83. A. Traoré, 90.+ Samassekou, ČK: 45. M. Ba (Senegal)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Srbi získali titul na MS hráčov do 20 rokov, Mali má bronz