Weiss: Len hlupák by stratil takýto náskok. Som opatrný, vždy rešpektujem súpera (Sportnet podcast)

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. (Autor: TASR)
Sportnet|4. mar 2024 o 07:02

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 4. marec, a v tento deň oslavuje svoje okrúhle 50. narodeniny bývalý slovenský tenista Karol Kučera.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Dobehne niekto Slovan?

Futbalisti Dunajskej Stredy, Podbrezovej a Ružomberka si v záverečnom 22. kole Niké Ligy zabezpečili miestenku v skupine o titul.

ŠK Slovan Bratislava sa stal víťazom základnej časti a do nadstavby ide s priepastným šestnásťbodovým náskokom pred Žilinou, tretia je Trnava.

Vicemajster DAC skončil na štvrtom mieste, keď remizoval v sobotňajšom zápase so Žilinou 1:1. Pozápasové slová oboch trénerov, Xisca Munoza a Jaroslava Hyneka nájdete v podcaste.

O ďalšie dve miestenky o umiestnenie v prvej šestke súperili na diaľku štyri tímy. Výsledky duelov spôsobili, že nastala špecifická situácia a všetky mužstvá mali rovnaký počet 34 bodov.

Na 5. pozícii skončila nakoniec Podbrezová, ktorá prehrala s Ružomberkom 1:2, ale mala najlepšie vzájomné zápasy so zvyšnými troma mužstvami.

Šieste miesto a posledné postupové do skupiny o titul získal Ružomberkom, ktorý získal v minitabuľke 10 bodov za víťazstvo nad Trenčínom, výhru a remízu s Duklou a triumf nad Podbrezovou.

Siedme miesto obsadil Trenčín, ktorý v záverečnom kole len remizoval na ihrisku Skalice 0:0. Ôsma skončila Banská Bystrica, keď sa jej domáci súboj s Košicami skončil výsledkom 1:1. "Belasí" si ale prvenstvo v dlhodobej časti súťaže zaistili už skôr.

V sobotu v derby zdolali trnavský Spartak 2:0. Mužstvo Vladimíra Weissa st. prehralo len raz, keď v septembri podľahli na pôde Dunajskej Stredy. 

Zo 66 možných bodov získalo až 57. Zverenci Michala Gašparík skončili tretí. Ich reakcie nájdete v podcaste. Kouč Weiss priznal, že len hlupák by stratil takýto náskok.

Náročná úloha čaká na futbalistov ViOn Zlaté Moravce-Vráble, ktorí nezaknihovali ani jedno víťazstvo. Na predposledné Michalovce strácajú šesť bodov.

Oba tímy na seba narazia v rámci 1. kola skupiny o udržanie sa. Nadstavbová časť NL odštartuje zápasmi v oboch skupinách na budúci víkend.

Majster a vypadávajúci budú známi najneskôr v sobotu 18. mája, keď je na programe záverečné 10. kolo. Slovan odštartuje skupinu o titul na ihrisku Ružomberka, Dunajská Streda sa predstaví v Trnave a Žilina privíta Podbrezovú.

Viac k téme:

Posledné extraligové kolo bude napäté

Hokejisti Popradu sa stali víťazmi základnej časti Tipos extraligy 2023/2024. V predposlednom 49. kole triumfovali na ľade Zvolena 4:3 po predĺžení a zaistili si konečné prvé miesto v tabuľke.

Pred Michalovcami, ktoré zvíťazili nad Liptovským Mikulášom (6:1), majú nedostihnuteľný štvorbodový náskok. "Kamzíci" si zabezpečili prvýkrát v histórii prvenstvo v dlhodobej časti v najvyššej slovenskej súťaži a získali Pohár Dušana Pašeka.

Ich dovtedajším najlepším umiestnením bola druhá priečka v ročníku 2010/2011. V play-off potom postúpili do finále, ale v boji o titul nestačili na Košice a prehrali 1:4 na zápasy.

V poslednom piatkovom kole budeme môcť sledovať niekoľko bojov o umiestnenia na diaľku. Spišiaci v nedeľu prehrávali s Bansko Bystricou 0:1 po dvoch tretinách, no nakoniec Baranom “nasúkali” šesť gólov v poslednej dvadsaťminútovke a triumfovali výsledkom 6:2.

To znamená, že s Michalovcami majú síce rovnaký počet bodov, no majú lepšiu vzájomnú bilanciu, to znamená, že v prípade výhry v poslednom kole nad prvým Popradom obsadia druhé miesto po základnej časti.

Spomínaní Banskobystričania sa v nedeľu po prehre so Spišiakmi prepadli zo šiesteho na ôsme miesto, zatiaľ čo na šiestu priečku poskočil Slovan. Tímy medzi piatym a ôsmym miestom rozdeľujú len tri body. Je tak stále otázne, ktoré tímy si zahrajú v predkole playoff.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss: Len hlupák by stratil takýto náskok. Som opatrný, vždy rešpektujem súpera (Sportnet podcast)