Španielska Primera División už aj s kontrolnou komisiou

(Autor: TASR)
SITA|12. júl 2011 o 20:11

Vedenie španielskej futbalovej ligy zaviedlo do súťažných poriadkov regule na kontrolu výdavkov klubov, ktoré im majú pomôcť vyhnúť sa finančným problémom.

Cieľom trojročného projektu je dosiahnuť rovnováhu medzi príjmami a výdavkami.

MADRID. Vedenie španielskej elitnej futbalovej ligy (LFP) zaviedlo do súťažných poriadkov regule na kontrolu výdavkov klubov, ktoré im v konečnom dôsledku majú pomôcť vyhnúť sa finančným problémom.

LFP vytvorilo kontrolnú komisiu zloženú z nezávislých profesionálov, ktorí budú posudzovať účty jednotlivých klubov a navrhovať prípadné postihy pre hriešnikov vrátane odrátania bodov alebo straty licencie.

"Aj my máme problémy s ekonomikou. Tento projekt začína dnes a končí sa za tri roky s cieľom dosiahnuť rovnováhu medzi príjmami a výdavkami. Cieľ je podnietiť väčšiu finančnú disciplínu a racionalitu v prestupovej politike," vyjadril sa prezident LFP José Luis Astiazaran.

Veľa klubov neuvážene využíva svoje financie, len kvôli tomu, aby sa vyrovnali svojim rivalom. Situácia sa ešte zhoršila tým, že polovicu televíznych práv na vysielanie zápasov vlastní FC Barcelona alebo Real Madrid.

O ochranu pred veriteľmi požiadali kluby ako Racing Santander, Real Mallorca, Real Zaragoza ako aj všetky tri tímy, ktoré sa prebojovali do najvyššej španielskej súťaže - Primera División - Real Betis, Rayo Vallecano a Granada.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Španielska Primera División už aj s kontrolnou komisiou