Som hrdá, že mám slovenské korene, vraví víťazka z Eastbourne

Belinda Bencicová vybojovala svoj premiérový titul medzi seniorkami.
Belinda Bencicová vybojovala svoj premiérový titul medzi seniorkami. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. jún 2015 o 17:43

Švajčiarska tenistka Belinda Bencicová dosiahla svoj najväčší úspech v kariére. V Eastbourne získala premiérový titul medzi seniorkami.

Eastbourne (731 000 USD, tráva) - finále:

B. Bencicová (Švaj.) - A. Radwanská (Poľ.-9) 6:4, 4:6, 6:0

/za 133 minút/

EASTBOURNE. Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová zvíťazila v sobotňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Premier Aegon International v britskom Eastbourne.

Favorizovanú Poľku Agnieszku Radwanskú zdolala za 133 minút 6:4, 4:6, 6:0. Odnáša si 470 bodov do rebríčka a prémiu 124 000 USD brutto. Zdolanej patrí 305 bodov a 66 000 USD pred zdanením.

"Cítim sa neskutočne. Je to krásny pocit držať v ruke víťaznú trofej. Snívala som o tom veľmi dlho. Som rada, že sa mi to konečne podarilo," povedala pre TASR Bencicová.

"Finálový zápas nebol jednoduchý, silno fúkalo. Mali sme dlhé výmeny. Proti Age to je vždy náročné, lebo hrá veľmi inteligentne. Teší ma, že po strate druhého setu som sa rýchlo zmobilizovala a dotiahla to do úspešného konca."

Zostrih z finálového zápasu.

Osemnásťročnú Švajčiarku teší, že jej zápasy sledujú aj slovenskí fanúšikovia. "Som hrdá na to, že mám slovenské korene. Obaja rodičia sú zo Slovenska, mám tam dedka i babku," prezrádza.

"Veľmi dobre vychádzam aj so slovenskými hráčkami na okruhu WTA, najmä s Kajkou Schmiedlovou a Jankou Čepelovou. Sú mi sympatické. Je veľkou výhodou, že sa môžeme spolu porozprávať po slovensky."

Bencicová sa raduje zo svojho premiérového seniorského titulu.

Radwanská si musí na svoju pätnástu seniorskú singlovú trofej počkať. Aspoň vo finále bola prvý raz od vlaňajšieho augusta. Vtedy uspela v Montreale.

Bencicová uspela vo finále na tretí pokus. Nedávno v ňom bola na rovnakom podklade v holandskom Hertogenboschi.

Výrazne si zlepší doterajší renkingový osobný rekord v podobe 31. miesta. Podľa predbežných prepočtov vstúpi do medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka v britskej metropole už ako 22. tenistka hodnotenia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Som hrdá, že mám slovenské korene, vraví víťazka z Eastbourne