Slovensku na MS brankár Budaj nepomôže

Peter Budaj sa necíti na MS v hokeji vo Švajčiarsku.
Peter Budaj sa necíti na MS v hokeji vo Švajčiarsku. (Autor: SITA AP)
SITA|1. apr 2009 o 13:19

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Filc nemôže počítať do tímu pre majstrovstvá sveta s Petrom Budajom.

PIEŠŤANY. Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Filc nemôže počítať do tímu pre majstrovstvá sveta vo švajčiarskych mestách Kloten a Bern na prelome apríla a mája s brankárom Petrom Budajom z Colorada. Otázku účasti Banskobystričana riešil reprezentačný kouč so samotným brankárom v priebehu posledných dní.

"Peter momentálne nie je v najlepšej pohode a necíti, že by mohol byť platným členom tímu pre šampionát. Zvážili sme všetko a uzavreli sme to. V priebehu štvrtka by malo byť v otázke brankárov jasnejšie," informoval reprezentačný kouč Ján Filc, ktorý má v súčasnosti na kempe v Piešťanoch k dispozícii dvojicu Rastislav Staňa a Imrich Petrík.

Spolu s nimi sa pripravuje aj Branislav Konrád, s tým sa však pre šampionát nepočíta. Do úvahy ešte pripadajú Ján Lašák, Karol Križan a v závislosti od vývoja v NHL Jaroslav Halák z Montrealu. V stredu sa na sústredení v Piešťanoch pripojil k tímu obranca Peter Smrek. Doteraz sa s reprezentáciou namiesto zadáka Plzne pripravoval ako náhradník Trenčan Juraj Mikuš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensku na MS brankár Budaj nepomôže