Slovensko získalo miestenku na ZOH 2006, najhorúcejším kandidátom Užák

TASR|25. nov 2005 o 20:29

Turín 25. septembra (TASR) - Na ZOH 2006 v Turíne bude mať Slovensko svoje zastúpenie aj v šorttreku. Na základe výsledkov na olympijskej kvalifikácii ...

Turín 25. septembra (TASR) - Na ZOH 2006 v Turíne bude mať Slovensko svoje zastúpenie aj v šorttreku. Na základe výsledkov na olympijskej kvalifikácii v Haagu a Bormiu pridelilo vedenie Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) slovenským reprezentantom na krátkej dráhe jednu miestenku. Podľa prezidenta Slovenského rýchlokorčuliarskeho zväzu Jána Magdoška sú v hre o zimnú olympiádu traja kandidáti - účastník ZOH 20O2 v Salt Lake City Matúš Užák, Tomáš Greschner a Peter Jeleň.

"O tom, kto bude štartovať vo farbách Slovenska v Turíne, budeme rokovať na zasadnutí výkonného výboru. Pri výbere zohľadníme aktuálne postavenie vo svetovom rankingu i posledné výsledky na medzinárodných súťažiach. Najhorúcejším kandidátom je Užák, ktorý stabilne podáva najvyrovnanejšie výkony, navyše už má skúsenosti s olympiádou. Tajne sme dúfali, že predstavitelia ISU nám pridelila dve miestenky do Turína, no sme spokojní aj s jednym kvóta placom, veď napríklad Česko a Lotyšsko vyšli naprázdno," povedal pre TASR Magdoško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slovensko získalo miestenku na ZOH 2006, najhorúcejším kandidátom Užák