Slováci sú blízko k triumfu v skupine. Jasne zdolali aj Poliakov

Slovenskí reprezentanti sa tešia po strelenom góle na MS vo florbale 2020 / 2021.
Slovenskí reprezentanti sa tešia po strelenom góle na MS vo florbale 2020 / 2021. (Autor: IFF)
Sportnet, TASR|4. dec 2021 o 18:34 (aktualizované 4. dec 2021 o 19:43)

Gál a Miške pomohli Slovensku dvoma gólmi.

MS vo florbale 2020 / 2021 - skupina C

Slovensko - Poľsko 8:4 (3:1, 3:1, 2:2)

Góly: 7. Dudovič (Gál), 15. Gál (Gašparík), 20. Miške (Dudovič), 24. Kozák (Pažák), 25. Kubovič (Kvasnica), 32. Miške (Dudovič), 49. Gajdoš (Hatala), 55. Gál (Gašparík) - 11. Malajka (Dahlstrom), 26. Antoniak (Malajka), 41. Rydzewski (Ma. Sienko), 60. Rydzewski

Rozhodovali: Sjogren, Ellis (obaja Fín.), vylúčení: 1:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1

Slovensko: Kohút (Klobučník) - Řezanina, Miške, Mirt, Kozák, Hatala, Virga - Gál, Gašparík, Dudovič – Ujhelyi, Grlický, Pažák - Kvasnica, Gajdoš, Kubovič - Grich, Slezák

Poľsko: Bogdanski (Jastrzebski) - Mi. Sienko, M. Skura, Widurski, Lukaszewski, Turwon, Sternicki, Ko. Pelczarski - Rydzewski, Ma. Sienko, Antoniak - Malajka, Ka. Pelczarski, Dahlstrom - K. Skura, Gawronski, Chlebda - Jachacy, Bojko

HELSINKI. Slovenskí reprezentanti uspeli aj vo svojom druhom zápase na MS vo florbale 2020 / 2021 vo fínskych Helsinkách.

V sobotu si poradili v C-skupine s Poľskom 8:4 a prakticky si zabezpečili postup do vyraďovacej fázy.

Po dva góly Slovenska strelili Ladislav Gál a Michal Miške.

Slováci mali od úvodu herne navrch a v 7. minúte sa ujali vedenia, keď ukážkovú kombináciu zakončil z prvej Dudovič. V 11. minúte síce vyrovnal nepokrytý Malajka, no Poliaci tým nezastavili slovenský gólostroj.

VIDEO: Záznam zo zápasu Slovensko - Poľsko

Ešte do prestávky skórovali Gál a Miške, v 25. min Kubovič zvýšil už na 5:1 pre Slovensko. Zverenci trénera Mrázka naďalej hýrili pohybom a kombináciami drvili poľský obranný val.

V 32. minúte Miške svojím druhým gólom v zápase upravil už na 6:2. Slováci kontrolovali vývoj, v tretej časti sa do streleckej listiny zapísali ešte Gajdoš a druhýkrát Gál. Poliaci v závere pri hre so šiestimi hráčmi už len znížili na 4:8 zásluhou Rydzewského.

V druhom zápase skupiny uspeli reprezentanti Thajska proti USA jasne 9:3. Slováci uzavrú boje v skupine v nedeľu o 16.30 hod práve proti Thajsku.

Hlasy po zápase

/zdroj: szfb.sk/

Radomír Mrázek, tréner Slovenska: "Samozrejme, že najdôležitejšie je víťazstvo, no pocit z predvedenej hry nebol úplne najlepší. Trochu sme podľahli dojmu, že budeme si môcť dovoliť to, čo včera proti USA a bezstarostne len útočiť, no ten súboj bol úplne odlišný. Poliaci sú fyzicky dobre pripravení a celkom slušne bránili. Zápas bol skôr bojom ako hrou, ale aj také zápasy sú."

Michal Pažák, kapitán Slovenska: "Som šťastný za celý tím, že sme dnes zvíťazili a splnili, čo sme chceli. Mrzí ma, že sme sa na víťazstvo potrápili možno o trochu viac než sme očakávali. Výhra 8:4 je podľa mňa spravodlivá a my hráči postupne nadobúdame potrebné sebavedomie do ďalších dôležitých zápasov."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slováci sú blízko k triumfu v skupine. Jasne zdolali aj Poliakov