Slováci prehrávali už 0:4, ale skvelo sa vrátili. Triumf v skupine majú na dosah

Momentka zo zápasu Slovensko - Nórsko v kvalifikácii MS vo florbale 2024.
Momentka zo zápasu Slovensko - Nórsko v kvalifikácii MS vo florbale 2024. (Autor: IFF)
TASR|2. feb 2024 o 18:32 (aktualizované 2. feb 2024 o 20:20)

V záverečnom skupinovom súboji vyzvú Španielsko.

Kvalifikácia MS vo florbale 2024 - EUR2, skupina C

Slovensko - Nórsko 5:5 (0:4, 3:0, 2:1)

Góly Slovenska: 28. Kvasnica (Miške), 31. Kvasnica (Batkovič), 35. Mirt (Gašparík), 43. Nehila (Gašparík), 43. Batkovič (Kvasnica)

Rozhodovali: Gross, Vinkalns (obaja Lotyšsko). Vylúčení: 0:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 265

Zostava Slovenska: Kohút - Ujhelyi, Mirt, Miške, Jakubec, Hatala, Vrábel, Košarišťan - Nehila, Gašparík, Dudovič - Kvasnica, Gajdoš, Batkovič - Korček, Beriac, Nôta - Pažák, Cvacho

LÓCHOW. Slovenskí florbalisti remizovali v druhom zápase kvalifikácie o postup na decembrové MS vo florbale 2024 s Nórskom 5:5.

Sú tak blízko víťazstva v C-skupine, ktorú vedú so ziskom troch bodov o skóre práve pred piatkovým súperom.

Na kvalifikačnom turnaji v poľskom Lóchowe sa stretnú ešte v sobotu o 12.00 h v záverečnom skupinovom súboji so Španielskom, v nedeľu ich čaká duel o konečné umiestnenie.

Ďalší program:

Sobota 3. február:

Slovensko - Španielsko 12.00 h

Zverenci trénera Radomíra Mrázka by sa prípadným víťazstvom nad Nórskom priblížili k prvenstvu v skupine a k zisku miestenky na MS, no proti severanom absolútne nezachytili úvod stretnutia.

V prvých 20 minútach inkasovali až štyri góly. Zo studenej sprchy sa však rýchlo prebrali, v prostrednej časti aj zásluhou dvoch presných zásahov Tomáša Kvasnicu znížili a v tretej tretine sa im podarilo otočiť na 5:4.

V 58. minúte však Nóri dokázali využiť ponúknutú presilovku zásluhou Pedersena a vyrovnali na konečných 5:5.

Z celého turnaja sa na decembrový šampionát prebojujú štyri tímy.

Miestenky získajú víťazi oboch skupín (C a D), plus ďalšie dve mužstvá, ktoré uspejú v nedeľu v súbojoch medzi druhými a tretími tímami.

Hlasy po zápase

/zdroj: SZFB/

Radomír Mrázek, tréner Slovenska: "Samozrejme, chyby a zlé rozhodnutia si skúsime vysvetliť, ale je potrebné, aby sme zostali pozitívni, veď sme otočili z 0:4. Nie je to nič príjemné, rovnako sme to otáčali aj na majstrovstvách sveta v skupinovom zápase. Chalani to zvládli, od druhej tretiny sme mali dostatok situácií, aby sme zápas zvrátili na našu stranu.

Bohužiaľ, zápas nám nevyšiel, čo sa týka technických vecí a rozhodnutí. Ten bod nakoniec berieme. Samozrejme, všetci sme sklamaní, pretože za stavu 5:4 sme mali duel už relatívne v rukách. Chceme byť pozitívni, aby boli chalani na zajtrajší zápas dobre nastavení, pretože vzhľadom na dnešnú remízu budeme potrebovať súperovi nastrieľať čo najviac gólov, zrejme bude rozhodovať skóre."

Tomáš Kvasnica, najlepší hráč Slovenska: "Ťažký zápas, aj keď mňa osobne bavil. Myslím si, že sme mali navrch. Škoda tej prvej tretiny, tá nám ušla, prehrávali sme 0:4, aj keď nemyslím si, že to bolo úplne zaslúžené. Potom sme to prebrali do vlastnej réžie, vytvorili sme si tlak. Dali sme na 5:4, následne sme však mali vylúčenia, drobné fauly. Hrali sme na dve päťky, dochádzali nám aj trochu sily, i keď rovnako aj súperovi. Remíza je z môjho pohľadu asi zaslúžená."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slováci prehrávali už 0:4, ale skvelo sa vrátili. Triumf v skupine majú na dosah