Slovensko čaká ďalšie stretnutie Davis Cupu už vo februári

Lukáš Lacko a Filip Polášek
Lukáš Lacko a Filip Polášek (Autor: TASR)
TASR|16. sep 2013 o 14:25

Mečířov tím by v otváracom zápase v roku 2014 hral s určitosťou doma iba s JAR.

LONDÝN. Slovenskí tenisti spoznajú súpera v 1. kole nového ročníka Davisovho pohára reprezentačných družstiev až koncom októbra.

Medzinárodná tenisová federácia ITF vo svojom vyhlásení uviedla, že žreb 1. skupiny euro-africkej zóny sa neuskutoční v stredu v pôvodnom termíne, ale až po odohratí barážových súbojov 2. kola play off Rusko - JAR resp. Dánsko - Švédsko (25.-27. októbra).

Najbližšieho súpera napokon nespoznajú už v stredu 18. septembra, žreb sa uskutoční až po 27. októbri.

Proti Portugalsku či Poľsku

Zverenci kapitána Miloslava Mečířa sa však s určitosťou predstavia už v 1. kole (31. januára-2. februára), v ktorom môžu naraziť na Lotyšsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko alebo víťazov októbrových barážových súbojov 2. kola play off Rusko - JAR resp. Dánsko - Švédsko.

Kvarteto nasadených družstiev Chorvátsko, Rakúsko, Izrael, Ukrajina bude mať v 1. kole voľný žreb.

Slováci si počas uplynulého víkendu v dueli 1. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny v bratislavskom NTC poradili so Švédmi 3:2.

Rozhodujúci bod získal v záverečnej dvojhre Lukáš Lacko, ktorý v zápase tímových dvojok zvíťazil nad Isakom Arvidssonom.

Doma určite iba proti JAR

V uplynulých piatich rokoch začínali Slováci v Davis Cupe vždy vonku, postupne prehrali v Taliansku, Rakúsku, Portugalsku, vo Veľkej Británii a na Ukrajine.

Mečířov tím by v otváracom zápase v roku 2014 hral s určitosťou doma iba s JAR, cestoval by do Poľska, Portugalska, Rumunska, Ruska aj do Švédska.

V prípade konfrontácie s Lotyšskom, Slovinskom alebo Dánskom by o výhode domáceho prostredia rozhodol dodatočný žreb.

Ak Slováci postúpia do 2. kola, z nasadených družstiev by privítali Rakúšanov a Ukrajincov, s Chorvátmi i Izraelom by hrali vonku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovensko čaká ďalšie stretnutie Davis Cupu už vo februári