Slovenská sedemnástka otvorí MS zápasom s Brazíliou

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
TASR|26. aug 2013 o 18:09

Slováci budú spolu s Rakúskom, Chorvátskom, Talianskom, Švédskom a Ruskom jedinými vyslancami európskeho futbalu na MS.

ABÚ ZABÍ. Súpermi slovenskej futbalovej reprezentácie do 17 rokov na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Spojených arabských emirátoch budú v A-skupine rovesníci usporiadateľskej krajiny, Brazília a Honduras.

Slováci budú hrať 17. októbra otvárací zápas celého šampionátu proti Brazílii v najväčšom stánku podujatia, ktorým je štadión Mohammeda Bin Zayeda v Abú Zabí s kapacitou 42.056 miest.

Slovensko si účasť na MS vybojovalo na európskom šampionáte, ktoré v máji organizovalo a prebojovalo sa až do semifinále. V ňom podľahlo 0:2 Taliansku.

Zverenci trénera Ladislava Pecka budú spolu s Rakúskom, Chorvátskom, Talianskom, Švédskom a úradujúcim európskym šampiónom Ruskom vyslancami európskeho futbalu na svetovom šampionáte 17-ročných.

Pondelňajší žreb v Hoteli Fairmont Bab Al Bahr v hlavnom meste SAE Abú Zabí rozdelil 24 tímov do šiestich skupín po štyroch. Do osemfinále postúpia prví dvaja plus štyri najlepšie tímy z 3. miest. Osemfinále sa hrá klasickým vyraďovacím na spôsobom na jeden zápas.

Stretnutia finálového turnaja MS do 17 rokov sa budú hrať v šiestich dejiskách, 52-zápasový program šampionátu vyvrcholí na Štadióne Mohammeda Bin Zayeda.

"Až po odohratí zápasov uvidíme, či bola skupina ľahká alebo ťažká a či sme ju zvládli. Účasťou jednej z najlepších futbalových krají sveta Brazílie má naša skupina veľmi zaujímavý náboj. Každý zápas sa začína od stavu 0:0, takže šance máme, musíme sa dobre pripraviť. S každým sa dá hrať v tejto kategórii. Pevne verím, že keď podáme výkony ako počas majstrovstiev Európy, tak by sme mohli nejaké body získať. Najdôležitejšie bude aklimatizovať sa, po futbalovej stránke sme pripravení," zareagoval na žreb Pecko vo videorozhovore pre oficiálnu stránku SFZ.

Žreb MS do 17 rokov (17. októbra - 8. novembra 2013):

A-skupina: SAE, Honduras, Brazília, SLOVENSKO

B-skupina: Uruguaj, Nový Zéland, Pobrežie Slonoviny, Taliansko

C-skupina: Chorvátsko, Maroko, Panama, Uzbekistan

D-skupina: Tunisko, Venezuela, Rusko, Japonsko

E-skupina: Kanada, Rakúsko, Irán, Argentína

F-skupina: Mexiko, Nigéria, Irak, Švédsko

Program A-skupiny /Abú Zabí, Štadión Mohammeda Bin Zayeda/, časy sú v SEČ:

17. októbra: 15.00 Brazília - SLOVENSKO, 18.00 SAE - Honduras

20. októbra: 15.00 SLOVENSKO - Honduras, 18.00 SAE - Brazília

23. októbra: 18.00 SLOVENSKO - SAE, 18.00 Honduras - Brazília

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenská sedemnástka otvorí MS zápasom s Brazíliou