Mladí Slováci chcú Španielov zdolať. Oddychovali na hokeji a Štrbskom plese

Mladí Slováci prehrali s Islandom. So Španielskom sa chcú revanšovať fanúšikom.
Mladí Slováci prehrali s Islandom. So Španielskom sa chcú revanšovať fanúšikom. (Autor: TASR)
SITA|9. okt 2017 o 17:24

Po nevydarenom zápase s Islandom burcovali hráči sami seba, aby sa dobre pripravili na Španielov.

POPRAD. Nečakaná prehra s Islandom (0:2) nesmie mať dopad na ďalší súboj so Španielskom, zhodli sa viacerí slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov v Poprade.

Už v utorok od 20.30 h ich v kvalifikácii o postup na ME 2019 čaká mimoriadne atraktívna konfrontácia so Španielskom, finalistom tohtoročného európskeho šampionátu a jednou z najúspešnejších krajín histórie tejto vekovej kategórie.

"Nič netrvá večne. Smútok aj hnev po zápase s Islandom pominul. Naše myšlienky už vedú k najbližšiemu súperovi. V utorok sa budeme chystať na to, aby sme sa pokúsili urobiť malé futbalové prekvapenie a zdolali Španielov," cituje asistenta trénera slovenského výberu Ota Brunegrafa portál futbalsfz.sk.

Oddych pri hokeji a na Štrbskom plese

Mládežnícki reprezentanti si po štvrtkovej prehre s Islanďanmi vyvetrali hlavy na piatkovom tipsportligovom hokeji Poprad - Banská Bystrica (6:4) a v nedeľu sa vybrali do Tatier poprechádzať sa na Štrbské Pleso.

Pozrite si, ako prebiehal zápas Slovákov s Islandom (fotogaléria): fotogaléria

9.10.2017

V zápase proti Španielom bude Slovákom chýbať okrem dlhodobo zranených Lászlóa Bénesa a Lukáša Haraslína aj kapitán mužstva Jakub Hromada, ktorý videl v stretnutí s Islandom červenú kartu.

“V nominácii sme už neurobili zmenu. Nepovažovali sme za potrebné povolávať namiesto Kuba Hromadu niekoho iného," vysvetlil Oto Brunegraf.

Očakávajú viac fanúšikov

Po nevydarenom zápase s Islandom burcovali hráči sami seba, aby sa dobre pripravili na Španielov.

(Autor: SME)

"Nepodali sme dobrý výkon, ale máme čas na to, aby sme dali hlavy hore a pripravili sa na ďalší zápas. Bude to ešte náročnejšie ako s Islandom. Cestu sme si sami skomplikovali, preto musíme získať body so Španielmi," povedal Filip Lesniak, hráč stredu poľa z dánskeho Aalborgu.

"Chcelo by to zdolať Španielov na domácej pôde a rozlúčiť sa s týmto blokom kvalifikácie víťazstvom. Určite príde viac ľudí a budú nás hnať ešte viac dopredu ako vo štvrtok," vyjadril odhodlanie stopér Denis Vavro.

Zverenci Pavla Hapala majú po troch zápasoch 2. skupiny kvalifikácie ME 2019 na konte 6 bodov rovnako ako lídri skupiny Severní Íri.

Najbližší slovenskí súperi Španieli odohrali doteraz jediný zápas. V Estónsku zvíťazili 1:0. Stretnutie Slovensko - Španielsko sa bude hrať v utorok 10. októbra od 20.30 h opäť v NTC v Poprade.

Povedie ho Talian Massimiliano Irrati a očakáva sa vypredaný štadión 5700 divákov.

Káder slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov:

brankári: Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (OSC Lille), Marek Rodák (FC Fulham)

obrancovia: Denis Vavro (FC Kodaň), Juraj Chvátal, Dávid Hancko (obaja MŠK Žilina), Michal Sipľak (Cracovia Krakov), Martin Šulek (AS Trenčín), Dominik Kružiliak, Šimon Kupec (obaja MFK Ružomberok)

stredopoliari: Miroslav Káčer, Nikolas Špalek, Samuel Mráz (všetci MŠK Žilina), Lukáš Čmelík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Roland Černák (1. FC Tatran Prešov), Jakub Hromada (Slavia Praha), Jakub Grič (MFK Zemplín Michalovce), Filip Lesniak (Aalborg BK), Christián Herc (Wolverhampton Wanderers), Jozef Urblík (FK Vysočina Jihlava)

útočníci: Filip Balaj (FC Nitra), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov), Róbert Polievka (MŠK Žilina)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Slováci chcú Španielov zdolať. Oddychovali na hokeji a Štrbskom plese