Slovan prehral v Ružomberku, Žilina môže byť majstrom už o týždeň

Futbalisti Ružomberka rozhodli o víťazstve v závere zápasu.
Futbalisti Ružomberka rozhodli o víťazstve v závere zápasu. (Autor: TASR)
Sportnet|16. apr 2017 o 17:47

Futbalisti Ružomberka v tabuľke figurujú už na treťom mieste.

RUŽOMBEROK. Futbalisti Ružomberka zvíťazili v domácom prostredí nad hráčmi Slovana Bratislava 2:1 v nedeľňajšom stretnutí dvadsiateho siedmeho kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy.

Slovanisti po minulotýždňovej prehre v Dunajskej Strede (0:1) nebodovali ani v Ružomberku, na tabuľkového lídra MŠK Žilina majú 10-bodový odstup. Ružomberok sa víťazstvom nad Slovanom posunulo na tretie miesto vďaka lepšiemu skóre pred Podbrezovú.

Rozhodol v úplnom závere. Takto Ružomberok zdolal Slovan: fotogaléria

17.4.2017

Vďaka zaváhaniu Slovana sa už o sedem dní môžu stať hráči Žiliny istými majstrami. Slovan má na programe ešte päť stretnutí, môže teda získať maximálne pätnásť bodov, Žilina odohrá ešte šesť súbojov.

Fortuna liga:

Zostávajúci program Žiliny:

Slovan Bratislava (vonku), Trenčín (vonku), Michalovce (vonku / *bude sa hrať v Žiline, pozn.), Senica (doma), Zlaté Moravce-Vráble (vonku), Podbrezová (doma)

Zostávajúci program Slovana:

Žilina (doma), Trnava (vonku), Prešov (doma), Trenčín (vonku), Michalovce (vonku / *bude sa hrať v Bratislave, pozn.)

Najbližším vystúpením pre obe mužstvá bude ich vzájomný duel, ktorý sa uskutoční v nedeľu 23. apríla od 15.20 h na bratislavských Pasienkoch. Ak Žilinčania zvíťazia, budú mať pred hráčmi Slovana nepreklenuteľný 13-bodový náskok.

Ak Slovan zaboduje, uchová si teoretickú, i keď len minimálnu nádej na celkový triumf.

Žilinčanom postačí zo zostávajúcich šiestich stretnutí (vrátane toho na Pasienkoch) vyťažiť šesť bodov.

Futbalisti Trnavy pokrstili nový trávnik z Holandska víťazstvom 4:0 nad Prešovom. V trnavskej City Arene - Štadióne Antona Malatinského bolo rozhodnuté už po prvom polčase, keď domáci viedli 3:0.

Pred stretnutím v Trnave zablahoželali k 75. narodeninám klubovej ikone Jozefovi Adamcovi (vpravo).
Pred stretnutím v Trnave zablahoželali k 75. narodeninám klubovej ikone Jozefovi Adamcovi (vpravo). (Autor: SITA)

Spartak hral na jar prvýkrát v domovskom stánku, naposledy sa v ňom v lige predstavil 11. decembra 2016 proti Trenčínu (1:1) v rámci devätnásteho kola.

Trnave v súčasnosti patrí šieste miesto, nováčik z Prešova zostal na poslednej jedenástej priečke. Po zimnom odstúpení Spartaka Myjava však už nikto nezostúpi z najvyššej futbalovej súťaže.

Fortuna liga - 27. kolo:

Ružomberok - Slovan Bratislava 2:1 (0:0)

Góly: 59. J. Mareš, 90.+ Lačný - 64. Soumah

Bez kariet, rozhodovali: Vlk - Balko, Peter Kováč, 2128 divákov

Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo, D. Kružliak, Kupec - Martin Nagy, Faško (86. Sapara) - E. Daniel, D. Takáč (46. T. Ďubek), Gál-Andrezly - J. Mareš (76. Lačný)

Slovan Bratislava: Greif - B. Sekulič, Saláta, Rundič, Ligeon (69. F. Kubík) - T. Kóňa, De Kamps - De Sa (69. F. Oršula), Damnjanovič (89. Vittek), Priskin - Soumah

Hlasy po stretnutí:

Norbert Hrnčár, tréner MFK Ružomberok: "Slovan aj dnes potvrdil svoju veľkú kvalitu. Prvý polčas z našej strany bol opatrnejší, mali sme aj viac ľahkých strát. Druhá polovica, keď sme sa upokojili a ofenzívne sme to rozbalili, tak zápas nabral tempo na jednej i druhej strane. Pre nás šťastná koncovka, takže sme radi. Je to pre nás rovnako dôležité víťazstvo ako v predchádzajúcich stretnutiach, stále sú to tri body. Samozrejme, tieto si veľmi vážime, no v ďalších zápasoch ich musíme potvrdiť."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana Bratislava: "Mrzí ma, že sme prehrali zápas v poslednej minúte, čo pre nás nie je nič nové, to isté sa stalo aj naposledy v Dunajskej Strede. Chceli sme hrať pekný futbal, ukázať našu silu, no bolo tam veľa individuálnych chýb, na ktorých musíme pracovať. To je naša realita. Teraz sa musíme pripraviť na finále Slovenského pohára. Gratulujem súperovi, myslím si, že Ružomberok má dobré mužstvo a aj na vyššie priečky v tabuľke. Nula bodov, no ideme ďalej."

Trnava - Prešov 4:0 (3:0)

Góly: 29. I. Schranz, 37. E. Halilovič, 45.+ Čonka, 50. Tambe

ŽK: 53. R. Kačala, 65. Petko (obaja Prešov), rozhodovali: Ihring - E. Weiss, Súkeníková, 2155 divákov

Trnava: A. Jakubech - A. Kadlec, Hladík, Godál, Janso (61. Kerlon) - Greššák, A. Sloboda - I. Schranz, E. Halilovič (80. Jirka), Čonka - Tambe (72. K. Yilmaz)

Prešov: Talian - Petko, J. Hovančík, J. Dzurík, R. Kačala - Kubus (61. Špyrka), Micherda, P. Katona (80. Župa), Trebuňák - D. Leško (69. M. Dupkala) - Rolinc

Hlasy po stretnutí:

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: "Po polčase bol už zápas rozhodnutý. Predchádzal tomu veľmi dobrý výkon z našej strany, vytvorili sme si dostatok príležitostí. Dovolím si tvrdiť, že výsledok 3:0 bol pre hostí z Prešova ešte lichotivý. Som maximálne spokojný s prístupom chlapcov. Trochu som sa dnešného duelu obával, že môže prísť k podceneniu posledného tímu v tabuľke, a že si chlapci budú myslieť, že víťazstvo príde samo. Od začiatku však bolo vidieť, že majú chuť, tešili sa z futbalu, konečne hrali na domácom štadióne, novom trávniku. K zápasu pristúpili zodpovedne a do polčasu rozhodli. Po zmene strán hostia zareagovali na nepriaznivý vývoj, trochu viac sa stiahli do defenzívy, ťažšie sme sa presadzovali. Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas a zaslúžene zvíťazili."

Miroslav Jantek, tréner Prešova: "Gratulujem Mirovi Karhanovi a jeho tímu k víťazstvu a skvelému výkonu. O výsledku bolo rozhodnuté už po prvom polčase. Trnava bola jasne lepšia a dominantnejšia v držaní lopty, vytvárala si gólové šance, k čomu sme prispeli aj my našou naivnou hrou. Chlapci robili individuálne chyby. V druhom dejstve už domáci nepotrebovali až tak pracovať, v pohode si uhrali dobrý výsledok a zaslúžene vyhrali. Aktuálne máme dosť starostí v stretnutiach vonku, pretože doma v Poprade dokážeme hrať rovnocennú partiu, vieme sa súperom vyrovnať v bojovnosti a ako posledný tím aj niečo vyhrať. Je to poučenie a nezostáva nám nič iné, iba tvrdo pracovať ďalej."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan prehral v Ružomberku, Žilina môže byť majstrom už o týždeň