Slovák sa stal najužitočnejším hráčom českej ligy

TASR|22. apr 2015 o 11:05

Krídelník Pardubíc Dušan Pandula nečakal, že získa takéto ocenenie. "Cením si to však, česká liga je na vyššej úrovni ako slovenská," vraví.

PRAHA. Slovenský basketbalista Dušan Pandula sa stal najužitočnejším hráčom českej NBL. Krídelník tímu BK JIP Pardubice získal prestížne ocenenie za svoje výkony v základnej časti.

Tridsaťročný Pandula triumfoval v hlasovaní trénerov, kapitánov a manažérov mužstiev, do ankety sa zapojili aj odborní novinári. S priemerom takmer 17 bodov na zápas bol najlepším strelcom Pardubíc, v celkovom poradí NBL mu medzi zakončovateľmi patrilo šieste miesto.

"Bolo to pre mňa veľké prekvapenie. Titul si veľmi cením, pretože česká liga je na vyššej úrovni ako tá slovenská," uviedol pre oficiálny klubový web.

V základnej časti nastúpil na 33 duelov, iba v siedmich z nich neprekonal dvojciferný počet bodov. Štatisticky sa mu najviac darilo v januárovom zápase so Svitavami.

Nastrieľal 32 bodov, získal 11 faulov, doskočil štyri odrazené lopty a mal aj tri asistencie. Jeho koeficient užitočnosti sa vtedy vyšplhal na hranicu 41. Bývalý hráč Interu Bratislava, Prostějova a Nového Jičína bude v Pardubiciach pôsobiť aj v budúcej sezóne, zmluva má ešte na rok.

Pandula sa dostal aj do najlepšej zostavy sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slovák sa stal najužitočnejším hráčom českej ligy