Slovak Open: Kližan má natrhnutú šľachu v ľavom členku

Martin Kližan sa počas svojho prvého zápasu na Slovak Open v Bratislave zranil.
Martin Kližan sa počas svojho prvého zápasu na Slovak Open v Bratislave zranil. (Autor: SITA)
TASR|7. nov 2013 o 13:27

Vyvrtol som si ľavý členok a pri tom som si trošku natrhol šľachu, ale nie je to až také vážne, hovorí o svojom zranení na turnaji v Bratislave Martin Kližan.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Martin Kližan pre zranenie skrečoval zápas 1. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Štvrtkové vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že zverenec českého trénera Martina Damma má natrhnutú šľachu v ľavom členku.

Kližan si privodil zranenie v šiestej hre za stavu 3:2 a 15:15, keď sa pri pokuse dobehnúť loptičku pošmykol. Následne zostal niekoľko minút ležať na kurte, pričom si chytal boľavý členok. Po ošetrení sa síce vrátil na dvorec, no na začiatku deviateho gemu zápas skrečoval.

Do Helsínk nejde

"Vyvrtol som si ľavý členok a pri tom som si trošku natrhol šľachu, ale nie je to až také vážne. Už pred tromi rokmi som mal v rovnakom členku natrhnuté dve šľachy, takže sú trošku oslabené. Nie je to ani veľmi opuchnuté," uviedol pre TASR.

Kližan tak s najväčšou pravdepodobnosťou skončil prebiehajúcu sezónu. Pôvodne mal v pláne ešte challenger v Helsinkách, ktorý je na programe 11.-17. novembra.

"Helsinki asi na 99-percent nepôjdem. S tenisom začnem asi až tak o týždeň, dva. Ale zranenie určite nenaruší prípravu na nasledujúcu sezónu," povedal druhý najlepší slovenský singlista, ktorý v decembri plánuje absolvovať sústredenie na Floride, odkiaľ sa presunie do Austrálie.

Polášek vypadol

Slovenský tenista Filip Polášek a Čech Lukáš Rosol nasadení ako druhí prehrali vo štvrtkovom stretnutí štvrťfinále štvorhry na 14. ročníku turnaja ATP Challenger Tour Slovak Open v NTC v Bratislave s fínsko-švédskou dvojicou Henri Kontinen, Andreas Siljeström za 80 minút 6:3, 5:7, 6:10 (zápasový tajbrejk).

Slovenský tenista Michal Mertiňák sa s Rusom Michailom Elginom prebojoval už do semifinále štvorhry na Slovak Open. Tretí nasadený pár vyhral nad bielorusko-ukrajinskou dvojicou Uladzimir Ignatik, Iľja Marčenko za 50 minút 6:3 a 6:3.

Lacko zdolal Mečířa ml.

Jediným slovenským zástupcom vo štvrťfinále bratislavského challengeru Slovak Open bude Lukáš Lacko. Šampión z roku 2011 zdolal v 2. kole ako nasadená štvorka krajana Miloslava Mečířa ml. po veľkom boji za 107 minút 3:6, 7:5 a 6:4. V boji o postup do semifinále sa v piatok stretne s Bosniakom Damirom Džumhurom.

"Bol to najlepší zápas turnaja, obaja sme hrali výborný tenis," povedal pre oficiálnu stránku Slovak Open Lacko. "Miloš je talentovaný hráč, od stavu 3:1 hral skvelý tenis. Boli stavy, v ktorých som nevedel čo hrať. Výborne servoval, miestami k tomu pridal dobrý return, v hre odzadu robil málo chýb. V poslednom období hrá vo svojej top forme. Bol to veľmi tesný zápas, tak ako som vyhral, mohol som aj prehrať."

Mečíř ml. hľadal príčiny tesnej prehry: "V zápase som odišiel fyzicky, v druhom sete som už bol zrelý na striedanie... Tretí set som držal iba podaním. Momentálne ma baví hrať tenis, vidím, že to, na čom som pracoval, prinieslo nejaké výsledky. Budem sa snažiť pokračovať a ešte pridať."

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále)

Jan-Lennard Struff (Nem.) - Iľja Marčenko (Ukr.) 6:3, 7:5

Adrian Ungur (Rum.) - Lukasz Kubot (5-Poľ.) 5:7, 6:4, 7:6 (8)

Damir Džumhur (BaH) - Jiří Veselý (6-ČR) 6:3, 3:6, 6:1

Kenny de Schepper (7-Fr.) - Adrian SIKORA (SR) 7:6 (2), 6:4

Lukáš LACKO (4-SR) - Miloslav MEČÍŘ ml. (SR) 3:6, 7:5, 6:4

Igor Sijsling (3-Hol.) - Ricardas Berankis (Lit.) 4:6, 6:2, 6:2

Štvorhra - štvrťfinále

Michail Jelgin, Michal Mertiňák (Rus./SR-3) - Vladimir Ignatik, Iľja Marčenko (Biel./Ukr.) 6:3, 6:3 za 51 minút

Henri Kontinen, Andreas Siljeström (Fín./Švéd.) - Filip Polášek, Lukáš Rosol (SR/ČR-2) 3:6, 7:5, 10:6 (zápasový tajbrejk) za 80 minút

Gero Kretschmer, Jan-Lennard Struff (Nem.) - František Čermák, Lukasz Kubot (ČR/Poľ.-1) 5:7, 6:4, 10:8 (zápasový tajbrejk) za 93 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovak Open: Kližan má natrhnutú šľachu v ľavom členku