Slováci pre úspech trpia v studenej vode

Ako sa stravujú slovenskí mladíci?
Ako sa stravujú slovenskí mladíci? (Autor: TASR)
Pavol Spál|22. jún 2017 o 14:30

Vyprážané či údené mäso je vylúčené. Futbalisti majú na majstrovstvách Európy špeciálnu stravu.

LUBLIN. "Dobré je to vtedy, keď nikto nevie, kde mám izbu. To znamená, že ma hráči nepotrebujú," tvrdí lekár slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Zsolt Fegyveres.

Po prvých dvoch zápasoch majstrovstiev Európy hráčov do 21 rokov v Poľsku si pochvaľoval, že nemusel riešiť nič vážne, iba drobné šrámy.

Vo štvrtok čaká slovenských mladíkov posledný zápas v skupine proti Švédsku (hrá sa od 20.45) a stále sú v hre o postup do semifinále.

Kým na seniorských majstrovstvách Európy sú prestávky medzi zápasmi v základnej skupine takmer týždňové, na šampionáte mladíkov sú odstupy medzi súbojmi iba dva dni. Čas na regeneráciu je oveľa kratší. Niektorí hráči na urýchlenie regenerácie využívajú ľadové kade, iní preferujú kryosaunu.

Väčšinou si dám pred zápasom špagety s olejom, niečo ľahké. Veľa toho nezjem. Radšej idem s prázdnejším žalúdkom ako s plným.


Adam Jakubech, slovenský brankár

„Je to subjektívne. Nájdu sa však aj hráči, ktorí využívajú oboje,“ vysvetľuje Fegyveres.

„Kryosauna zachladí organizmus na mínus 140 až 150 stupňov, ale iba na dve minúty. V zápase utrpia hráči nejaké mikroporanenia a takýto spôsob regenerácie je rýchlejší. Účinok hráči cítia ihneď, ako vychádzajú z kryosauny,“ približuje lekár.

Šafranko je ako Ronaldo. Prečo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci pre úspech trpia v studenej vode