Slováci možno proti Rakúsku, Veľkej Británii či Švajčiarsku

SITA|13. apr 2008 o 21:27

BRATISLAVA 13. apríla (SITA) - Tenisti Slovenska už poznajú okruh svojich možných súperov v jesennom stretnutí o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov. Žreb by sa ...

BRATISLAVA 13. apríla (SITA) - Tenisti Slovenska už poznajú okruh svojich možných súperov v jesennom stretnutí o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov. Žreb by sa podľa predbežných informácií mal uskutočniť v stredu 16. apríla. Osem duelov o elitnú šestnástku DP 2009, do ktorých sa zapojí okteto družstiev zdolaných vo februárovom osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny 2008 a rovnaký počet postupujúcich z troch kontinentálnych zón (4+2+2) sa uskutoční 19. - 21. septembra.

Tím SR pod vedením Miloslava Mečířa by po bratislavskom triumfe 4:1 nad Gruzínskom v zápase finálového 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny jednoznačne mal zostať medzi nasadenými. Aktualizovaný rebríček krajín zverejní organizujúca Medzinárodná tenisová federácia (ITF) začiatkom budúceho týždňa. Podľa neho vyberie daviscupová komisia osmičku "privilegovaných" družstiev, pričom bude vychádzať predovšetkým z rebríčka štátov. Podľa neho je SR zatiaľ na celkovej 9. priečke a interne medzi 16 účastníkmi prelínacej fázy na 2. mieste.

Zostávajúcimi nasadenými, s ktorými by sa družstvo SR určite nestretlo, by podľa súčasnej situácie mali a mohli byť Chorvátsko (4.), Austrália (10.), Belgicko (12.), Kórejská republika (13.), Srbsko (14.), Rumunsko (15.) a Izrael (17.). Znamená to, že Slováci by momentálne čakali protivníka z okruhu Peru (18.), Rakúsko (19.), Veľká Británia (20.), Čile (22.), Brazília (24.), Švajčiarsko (25.), India (26.) a Holandsko (32.). Na základe pravidla o reciprocite by v septembri hostili Čile a Brazíliu. Za súperom by cestovali do Rakúska, Veľkej Británie a Holandska. O dejisku ich premiérového duelu s Peru, Švajčiarskom či Indiou by rozhodol dodatočný žreb.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Slováci možno proti Rakúsku, Veľkej Británii či Švajčiarsku