Slováci aj Macedónci hľadajú motiváciu

Slováci ani Macedónci si na ME 2012 nezahrajú.
Slováci ani Macedónci si na ME 2012 nezahrajú. (Autor: TASR)
Ladislav Harsányi|11. okt 2011 o 00:00

Slováci sa dnes lúčia s neúspešnou kvalifikáciou o postup na majstrovstvá Európy. Slovenskí futbalisti už z tejto kvalifikácie postúpiť nemôžu. Chcú však za ňou dať v Macedónsku aspoň víťaznú zápasovú bodku.



Derniéra bez náboja. Zápas Macedónsko – Slovensko už nič nezmení na pozíciách oboch tímov v kvalifikačnej skupine. Tie museli hľadať inú motiváciu.

„Ideme reprezentovať Slovensko, nuž sa musíme sústrediť a odohrať dobrý zápas,“ formuloval predsavzatia kapitán Marek Hamšík. „Musíme vyhrať a trochu odčiniť naše posledné vystúpenia. S Macedóncami sme sa doma trápili a ľahké to nebude ani tentoraz,“ myslí si Juraj Kucka.

Zmeny v zostavách

Karty, zranenia, uvoľnenie niektorých hráčov spôsobia, že mužstvá nastúpia v silne pozmenených zostavách a zahrajú si zrejme aj takí, ktorí v kvalifikácii dostávali menej šancí. „Chceme hrať ofenzívnejšie,“ načrtol želaný herný prejav svojho tímu tréner Vladimír Weiss.

„Určite je iná motivácia, ako keby sa hralo o postup. Stále však ide o body a dobrý výsledok,“ dodal. Chce hrať v rozostavení 4-3-3, pred posledným tréningom mal v zostave dva otázniky – v zálohe a útoku. V základe budú v porovnaní so zápasom s Ruskom minimálne štyri zmeny a možno aj päť.

Macedónske problémy

Macedónci majú dosť svojich problémov a ich tréner, známa futbalová persóna John Toshack, to ani neskrýva. Sťažuje sa hlavne na nedisciplinovanosť svojich hráčov, ktorí si pýtajú karty. „Budeme o tom hovoriť s hráčmi, pretože zbieranie kariet a protestovanie u rozhodcov nepovedie k dobrým výsledkom,“ zdôraznil.

Velice Sumulikoski sa nechal vylúčiť v zápase s Arménskom (po červenej karte podával rozhodcovi kapitánsku pásku!), Gorana Popova a Mirka Ivanoskiho zase stopli proti Slovensku dve žlté karty. Najväčšia macedónska hviezda Goran Pandev je zranená a mimo sú aj ďalší, preto Toshack zavolal štyroch hráčov z dvadsaťjednotky.

Chýba kapitán

„Kapitán nám veľmi chýba nielen ako hráč, ale aj ako líder,“ povedal Toshack. Priznal, že hráči sa na tento zápas ťažko motivujú.

„Verím však, že k nemu pristúpime profesionálne,“ dodal. Bol sklamaný z Ferhana Hasaniho, ktorý mu povedal, že je zranený, a potom nastúpil na 90 minút za tím do 21 rokov.

O zápasy domácej reprezentácie tradične nie je veľký záujem a ani dnešný zápas nebude výnimkou.
Na štadióne Filipa II. Macedónskeho s kapacitou 36 400 divákov sa očakáva len zopár tisíc divákov. Tribúny v národných žlto-červených farbách sa strmo tiahnu do výšky.Trávnik, ktorý si mohli otestovať aj novinári, je však veľmi zlý, nesúrodý.

Macedónsko - Slovensko

Pravdepodobná zostava Slovenska: Mucha – Zabavník, Michalík, Saláta, Hubočan – Grajciar, Kucka, Hamšík - Hološko, Šebo, Jendrišek.
Rozhoduje Chapron (Fr.). Priamy prenos vysiela od 19.45 Dvojka a Digi Sport.

Autor clanku



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci aj Macedónci hľadajú motiváciu